La Tercera Divisió 2020-2021 començarà el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. I ho farà amb un canvi en el model de competició. La pandèmia de la covid-19 ha provocat que la Federació Espanyola de Futbol hagi decidit fragmentar els grups de la categoria per tenir marge de maniobra en cas de confinament. També serveix per evitar alguns desplaçaments i que hi hagi menys exposició al virus tenint en compte que hi haurà menys contactes.

La nova Tercera Divisió, a debat

Els entrenadors dels equips barcelonins de Tercera Divisió (amb l’excepció de Víctor Valdés, de l’Horta, que encara no ha parlat amb els mitjans de comunicació a la pretemporada) han dit la seva sobre aquest model. Alguns, com el tècnic europeista, David Vilajoana, creuen que permetrà que els equips més regulars tinguin la recompensa abans, però es lamenta que no es puguin disputar derbis com el que enfronta l’Europa amb el Sant Andreu, tot i que podrien coincidir en la segona fase. Mikel Azparren, entrenador quadribarrat, parla també de la regularitat d’un campionat exprés. Tito Lossio, preparador del Sants, dona molta importància a l’inici del campionat. Dani Andreu, el míster del Muntanyesa, no és partidari d’aquest model, però mirarà d’adaptar-s’hi.

Subgrups tercera 2020-21

Els equips barcelonins, separats

La divisió del grup cinquè de Tercera en dos subgrups amb criteris geogràfics més o menys establerts (nord i sud) ha provocat que tots els barcelonins estiguin en la mateixa “lliga”. D’aquesta manera només podrem viure, en la primera fase, un derbi del grup A amb dos partits, això sí, entre l’Europa i el Muntanyesa que, curiosament, es van enfrontar a la pretemporada. Al grup B tindrem tres derbis: Sant Andreu – Sants, Sants-Horta i Horta – Sant Andreu.