tenis classes

La Federació Catalana de Tenis ha demanat en una carta a la Secretaria General de l’Esport que els clubs de tenis puguin fer classes de fins a 10 integrants en la fase 1 de desconfinament. L’entitat també demana que es puguin disputar partits en la modalitat de dobles ja que en la primera fase de desescalada només es permeten partits de dos participants.

 La diferència de les classes en grup i les reunions en grup

La Federació Catalana de Tenis ja es va avançar fa un mes amb propostes de seguretat i protocols de la nova normalitat amb un pla de reactivació d’un sector esportiu que està patint la falta d’ingressos. Un cop conegudes les premisses de la fase 1 de desescalada, en què es permet la reunió de fins a 10 persones, el tenis demana poder fer-ho. El món del tenis no entén que es permeti la reunió en terrasses de bars i restaurants, sales de vetlla o llocs de culte i en canvi no es puguin reunir, sempre en recintes oberts, un grup d’alumnes per fer classe amb un tècnic.

Una font d’ingressos perduda

De fet, aquestes són una de les principals fonts d’ingressos dels clubs i per això demanen que una activitat com el tenis, amb molta distància de seguretat (un espai de 800 m²), pugui reactivar classes així com els partits en la modalitat de dobles. La carta que signa el president de la Federació Catalana de Tenis va adreçada a la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat perquè en faci la petició al Consell Superior d’Esports i el Ministeri de Sanitat, una petició que també fa la Federació Espanyola de Tenis i les altres federacions de tot l’estat.