Haftu Teklu i Sandrafelis Tuei s’han imposat a la Mitja Marató de Barcelona 2021. La prova s’ha disputat amb la participació de 10.000 corredors, la cursa més multitudinària a la ciutat des de l’inici de la pandèmia.

Haftu Teklu, guanyador amb rècord

Haftu Teklu ha guanyat la Mitja Marató de Barcelona 2021 en categoria masculina amb un temps de 59 minuts i 34 segons, que suposa un nou rècord de la prova després de superar el de Mule Wahisun, de 59 minuts i 44 segons de l’any 2018. L’etíop s’ha imposat al kenià Stephen Kissa, segon en la Mitja de l’any passat, que ha fet un temps d’una hora i 14 segons. Tercer ha estat Chala Regasa, que ha aturat el cronòmetre en una hora i 33 segons.

Sandrafelis Tuei guanya en dones

Sandrafelis Tuei ha estat la guanyadora en categoria femenina. La keniana, de només 23 anys, ha aturat el cronòmetre en una hora, set minuts i 11 segons. No ha fet el rècord, però sí una molt bona marca. Les kenianes Brillian Kipkoech, amb un temps d’una hora, set minuts i 26 segons, i Asnakech Awoke, amb una hora, set minuts i 42 segons, han acabat segona i tercera respectivament.

10.000 corredors a la Mitja Marató

A banda dels resultats dels professionals, la millor notícia ha estat la tornada de la competició de forma massiva. La Mitja de Barcelona s’ha convertit en la cursa popular més multitudinària des de l’inici de la pandèmia. Això sí, encara queda lluny dels 23.000 que es van inscriure en l’edició del 2020. Eren altres temps.

L’exemple d’Álex Roca

Un d’aquests 10.000 participants és l’Álex Roca, un barceloní amb una discapacitat del 76 % que ja va aconseguir el repte de fer la mitja marató l’any 2019 i que aquest any ha pogut rebaixar la seva marca en 39 minuts.