El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha advertit que el Barça haurà de fer un esforç important a reduir la massa salarial si vol renovar Leo Messi.

El Barça, l’equip amb més pèrdues

Javier Tebas i el director corporatiu de la Lliga, Pepe Guerra, han estat els encarregats d’explicar l’informe econòmic de l’LFP corresponent a la temporada 2019-2020.

En aquest informe s’assegura que dels 700 milions de pèrdues que han generat els equips de Primera i Segona durant la temporada 2020-2021, “la meitat són del Barça”. Hi ha altres clubs que han fet esforços més grans per evitar-ho. El FC Barcelona s’emporta la copa de les pèrdues”.

Leo Messi i la massa salarial

Les pèrdues econòmiques no han estat l’única cosa que ha comentat Tebas sobre el Barça. També s’ha referit a Leo Messi. El màxim responsable del futbol professional espanyol afirma que “el Barcelona té la massa salarial excedida. Haurà de fer un esforç important a reduir-la. Tant de bo incorpori la de Messi, però si ho fa, haurà de retallar per una altra banda”.

En aquest sentit, Tebas s’ha mostrat satisfet amb la decisió presa per l’Assemblea de Compromissaris del Barça de demanar un crèdit de 525 milions d’euros ja que “la gravetat de la situació del club depèn dels ingressos que pugui generar. El Barça té una xifra elevada de negoci i ha de reestructurar el seu deute. Amb els 525 milions que rebrà, la seva situació passarà de ser greu a ser més estable”.

La situació del Barça contrasta, segons Tebas, amb la del Reial Madrid. Pel president de l’LFP, els blancs “són l’equip que, econòmicament, han fet millor les coses durant la pandèmia. Ho qualificaria d’excel·lent. Dels grans clubs europeus han estat els millors”.