Prop de 180 alumnes de tercer a sisè de l’Escola Baró de Viver i de l’Escola l’Esperança han participat en un taller gratuït de tècniques bàsiques de monopatí. La sessió, de dues hores de durada, s’ha basat en quatre estacions amb les quals han après coneixements diferents: controlar l’equilibri, pujar al monopatí, girar i tirar-se per la rampa i fer grafits. Per a alguns ha estat el primer contacte amb el monopatí.

Els dinamitzadors de la pista, conjuntament amb el districte de Sant Andreu i el Centre Cívic Baró de Viver, han estat els encarregats de realitzar els tallers. A més de tècniques, el dinamitzador Alberto Duran explica que volen ensenyar-los a respectar la pista i saber compartir-la amb altes patinadors de fora del barri.

El Festival de Skate Baró de Viver també ha inclòs una exhibició d’acrobàcies i moviments de patinadors experimentats. Mathew, Eric García i Gean tenen entre 19 i 23 anys i des de fa temps que patinen sobre les pistes de Barcelona i altres ciutats. En l’exhibició, que ha durat uns 15 minuts, també han participat els monitors encarregats de dirigir els tallers d’iniciació al monopatí que es fan els dimarts i dijous a la pista de Baró de Viver i altres membres de l’entitat badalonina l’Associació Los Planos Skate Plaza.

Més tard, els tallers s’han obert a tots els veïns. A més, s’ha celebrat una competició de patinadors. El festival s’ha tancat amb un concert en el quan han participat Raval i Robots, dos grups de punk-rock, i Simon Taibi, un cantant de hip-hop.

Aquesta és la primera edició d’aquest festival de skate a Baró de Viver. Segons els organitzadors, però, hi ha la possibilitat que es converteixi en una cita anual.