La Copa d’Europa d’hoquei patins d’aquesta temporada quedarà deserta per culpa del coronavirus. La pandèmia ha provocat que la secció d’hoquei patins de la World Skate Europe, la federació europea, hagi decidit que quedi suspesa definitivament la Lliga Europea. Així ho ha especificat en un comunicat en què explica que també queden definitivament cancel·lades la resta de competicions continentals sobre patins, també l’Europeu masculí d’hoquei patins que s’havia de disputar enguany a França.

 

L’EHCA ja ho havia demanat

La federació europea va consultar fa uns dies els clubs abans de prendre la decisió dràstica de deixar la competició a mitges i els vuit membres de l’Associació Europea de Clubs d’Hoquei Patins (EHCA) —el Barça, el Reus Deportiu, el Noia, el Liceu i els equips portuguesos de l’Oliveirense, el Porto, l’Sporting i el Benfica— van contestar que estaven d’acord a donar per finalitzada la competició pel risc de salut que comportava en incloure viatges internacionals.

La situació del Barça

En el moment en què es va paralitzar la Lliga Europea s’havien disputat cinc jornades, el Barça liderava el grup C amb 13 punts, tres més que el Benfica, i s’havia classificat matemàticament per als quarts de final, l’avantsala a la final a quatre que havia de decidir el campió. El FC Barcelona és l’equip que té més Copes d’Europa en el palmarès, 22, la darrera, de la temporada 2017-2018.