CN Sant Andreu suspen Ciutat Barcelona de Natació
@CN Sant Andreu

El Club Natació Sant Andreu i la Federació Catalana de Natació han anunciat la cancel·lació del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació que havia de disputar-se a la piscina Pere Serrat els dies 10 i 11 de juny a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. La prova forma part del circuit Mare Nostrum que també ha estat suspès.

Una de les competicions de natació amb més prestigi

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, organitzat conjuntament pel CN Sant Andreu i la Federació Catalana, és una de les tres proves que formen part del circuit Mare Nostrum, que també organitzen la Federació de Natació de Mònaco i el club francès de natació Canet 66 Natation. El circuit es disputa a les ciutat de Barcelona, Canet de Rosselló i Mònaco.

La prova barcelonina, que havia de disputar-se els dies 10 i 11 de juny, aquest cop hauria arribat a la 41a edició. Una xifra que la situa com una de les competicions esportives més prestigioses de les que se celebren a la ciutat. Durant els últims anys, els millors nedadors europeus han pres part en aquesta competició que durant dos dies omplia les grades de la piscina Pere Serrat i suposava un bon reconeixement per als responsables del CN Sant Andreu. En l’edició de l’any passat, en la qual van participar més de 600 nedadors i nedadores de 40 països diferents, van estar presents campions com Adam Peaty, Katinka Hosszu, Yuliya Efimova, Jèssica Vall, Pernille Blume o Marco Coch. L’alemany i Hosszu van ser els campions de l’última edició disputada fins al moment.

CN Sant Andreu suspen Ciutat Barcelona

La suspensió del circuit Mare Nostrum suposa que els amants de la natació es quedin sense una de les proves més importants del calendari europeu en la qual molts nedadors i nedadores aprofitaven per agafar la forma de cara a competicions més importants com poden ser uns mundials i uns jocs olímpics.

Enric Bertran, president de la Federació Catalana

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran considera que la suspensió de la competició ha estat la decisió correcta, tenint en compte “que en aquestes dates es quan tanquem tots els participants i cal tenir tot el planning organitzatiu fet”. A més ha destacat que l’edició de l’any vinent, la del 2021, coincidirà amb el centenari de la Federació i els 50 anys del CN Sant Andreu.

Àngel Bernet, president del CN Sant Andreu

Pel màcxim responsable del club organitzador, Àngel Bernet, la suspensió de la prova era més que evident després que Canet i Mònaco també suspenguessin les seves competicions. Malgrat tot, el president del CN Sant Andreu confia que l’edició de l’any vinent sigui un èxit i “puguin venir els millors especialistes de cada modalitat.”