El Supercross & Freestyle de Barcelona torna el 17 de novembre, a les 18 h, al Palau Sant Jordi en la 20a edició. L’esdeveniment vol oferir dos espectacles alhora per satisfer a tots els aficionats del motor. Després de deu anys de la darrera edició, l’organització vol aconseguir que el Palau Sant Jordi torni a vibrar com ho va fer entre 1990 i el 2008 i continuï acollint els pilots internacionals més destacats.

Els millors pilots de Supercross

La prova començarà amb les competicions de les diverses categories de Supercross: SX1 (450cc), SX2(250cc) i 125cc. Dins aquestes competències hi ha pilots com ara Malcolm Stewart, campió de la Costa Est l’any 2016, o Josh Grant, amb sis victòries i 30 podis als campionats AMA. Dels pilots de casa nostra hi participaran Nil Arcarons (fill de Toni Arcarons i nebot de Jordi Arcarons, ambdós pilots de moto), Nil Bussot, Joan Cros o Francesc Mataró. Les finals de les diferents proves s’aniran repartint durant la tarda per afavorir l’espectacle.

Una de les novetats d’aquest any serà el conegut com a “Face to face”, una competició en la qual s’enfrontaran els vuit pilots millor classificats en els entrenaments en unes eliminatòries a només una volta i mitja del circuit. Es faran quarts de final, semifinals i la gran final amb premis en metàl·lic per a incentivar la competitivitat.

L’espectacle del Freestyle

L’espectacle de Freestyle anirà intercalant entre cadascuna de les mànigues o finals de les diferents cicilndrades. Hi haurà fins a tres “shows” per tal de poder ensenyar els trucs a dalt de la moto a la rampa que s’instal·larà dins del circuit. El Freestyle tindrà la presència de sis especialistes d’àmbit mundial, entre aquests el número u del món, el pilot francès Tom Pagés, que s’acaba de proclamar campió dels X Games a Austràlia i als Estats Units. Un altre participant il·lustre serà Edgar Torronteras, a qui es pot considerar gairebé el creador d’aquesta modalitat. Torronteras, de 38 anys, va participar en la primera edició del Supercross, amb només nou anys, en una prova infantil, que va guanyar. El pilot de Cardedeu s’ha imposat en sis ocasions i ha obtingut podi en totes les altres participacions. Acompanyaran aquests dos pilots, Dany Torres, Antoni Navas, Rocky Floresa i Marc Pinyol.