@rfef

El Barça ha guanyat la Supercopa d’Espanya després de superar el Sevilla per 1 a 2. Els aficionats blaugrana han pogut veure Leo Messi aixecar el primer trofeu com a primer capità blaugrana, tota una oda a l’amor dels aficionats culers vers el 10 argenti. Piqué i Dembélé, autor d’un gran partit, han capgirat el gol de Sarabia. Ter Stegen ha tornat a ser clau.

Valverde no vol problemes amb els extracomunitaris

Ernesto Valverde no va voler donar peu a cap possible especulació amb el tema dels extracomunitaris i va deixar fora de la convocatòria Malcom, el nou fitxatge que tan bones sensacions havia deixat en la pretemporada. De pas, va enviar un parell de missatges. Alcácer ja sap que Munir està al davant seu i que si vol minuts potser els ha de buscar fora del Camp Nou, i Vermaelen suarà tinta per no ser catalogat com a quart central. També Riqui Puig es va quedar a la grada perquè el Txingurri va voler premiar els jugadors que la temporada passada el van portar a aconseguir el doblet. Només els fitxatges Lenglet i Arthur van entrar en un 11 que comptava també amb un Rafinha renovat que és un clar exemple de la meritocràcia de Valverde. Si treballes i ho fas bé, jugues. La resta, un 4-3-3 clar amb Ter Stegen i un atac format per Messi a la dreta, Suárez al mig i Dembélé a l’esquerra. Pel que fa al Sevilla, Machín segueix fidel als seus tres centrals amb dos carrilers, una tàctica que als andalusos sembla que els pot donar molts rèdits. El tècnic de Soria també ha deixat la seva empremta amb la presència d’André Silva a la banqueta. El nou 9 andalús que va arribar dissabte a la ciutat andalusa s’ha vestit de curt quan tothom pensava que seria massa aviat. Potser el fet que marqués al Barça fa uns dies amb el Milan va estar present al subconscient del tècnic.

El VAR només triga vuit minuts a entrar en joc

@SevillaFC

El guió del partit ha quedat clar des del principi. El Barça dominant sense pressa i un Sevilla tancat en pocs metres que dificultava la circulació dels blaugrana. Un escenari propici perquè els andalusos sortissin al contraatac. Dit i fet, al minut 8 Muriel ha sortit rapidíssim i ha habilitat Sarabia per marcar, que ha superat Ter Stegen de primeres aprofitant que Jordi Alba havia deixat un forat a la seva banda. Una alegria “interruptus” perquè el linier ha aixecat la bandera i l’àrbitre s’ha portat la mà a l’orella. Ja era el moment del VAR i l’ha encertada. El gol era legal i ha pujat al marcador. Sarabia ha pogut celebrar el seu gol però ja sense tant d’èmfasi. Coses del futbol modern.

Dembélé i Messi al rescat

Amb un marcador ideal per als sevillans, el Barça no s’ha arronsat i ha fet un pas endavant amb el risc que això suposa o el Sevilla un pas enrere, això mai no se sap. Dembélé i Messi han estat els homes més encertats en el tram que ha anat del gol a la mitja hora de joc. Una passada del francès ha habilitat Jordi Alba per al gol, que no ha pogut fer una bona centrada però la pilota ha acabat a córner. Els blaugrana l’han treta en curt i Messi ha tingut la primera ocasió clara dels blaugrana. El capità s’ha fet un fart de repartir regals en forma de passades als seus companys, que no han pogut aprofitar-ne cap. I el Sevilla? Doncs a la seva, intentant contraatacs amb més o menys sensació de perill i trobant-se gairebé sempre amb un Lenglet que ha deixat clar que d’allò de ser el tercer central se n’haurà de parlar. El francès també s’ha mostrat en atac amb una rematada de cap que ha marxat fora per poc.

El Barça colla el Sevilla i obté el premi

Els últims 10 minuts abans de la represa han estat un assetjament blaugrana davant un Sevilla que s’ha defensat com ha pogut, una feina més que lloable. Suárez ha tingut la més clara de la primera meitat però ha desviat un pèl massa la pilota. Uns problemes que no té Leo Messi. L’argentí ha estat a punt de celebrat la seva capitania amb un golàs de falta abans del descans però s’ha topat dues vegades amb el pal. El xut de l’argentí ha topat amb la fusta, la pilota ha anat l’esquena del porter i ha tornat a la fusta. Una carambola tan rocambolesca no podia acabar així i Piqué, tot sol, ha fet l’empat a 1. Era el minut 41 però la primera part encara ens ha deixat l’aturada de la nit. Muriel s’ha fet Semedo amb molta facilitat i ha tornat a veure Sarabia, que aquest cop s’ha trobat amb una molt bona resposta de Ter Stegen.

Valverde mou la banqueta al descans

Valverde ha fet sortit el centre del camp que va acabar jugant la temporada passada. Rakitic ha entrat per Rafinha i Coutinho per Arthur però els dos equips s’han donat una treva durant 15 minuts. Machín també ha mogut la banqueta i ha fet debutar André Silva, jugador que només s’ha entrenat un cop amb els sevillans. Un davanter alt per rematar faltes laterals i córners, però ha estat Vázquez qui ha fet la seva feina amb una rematada que s’ha estavellat a la creueta. Ocasió claríssima que ha obtingut una resposta immediata. Nou regal de Messi i Dembélé, que amb tot de cara opta per la potència quan probablement tocava un toc suau. Els minuts han anat passant i Mudo Vázquez ho ha tornat a provar amb un xut des de fora l’àrea, l’única opció per a un Sevilla fos físicament. Machín, conscient d’això, ha seguit fent canvis i ha fet entrar l’exblaugrana Aleix Vidal per un Sarabia que ha estat, de lluny, l’home que més ho ha intentat dels sevillistes. Messi ha seguit carregant-se l’equip a l’esquena i totes les jugades passaven per ell… i també acabaven. Una passada impossible de l’argentí a un Jordi Alba que ha rebentat el comptaquilòmetres ha acabat amb Suárez enviant la pilota al cos del porter. El refús ha caigut a peus de Messi, que ha vist com de nou Vaclik treia una pilota que semblava impossible.

Golàs de Dembélé

@FCBarcelona

El Barça ho havia intentat però sense sort fins que Dembélé ha dit “prou”. El Mosquito ha rubricat el seu bon partit amb un obús imparable. El davanter ha agafat una pilota a la banda dreta aprofitant que Messi ja estava jugant de “totcampista” i l’ha enviada al fons de la xarxa amb un xut imparable. La pilota ha fet un efecte estrany i s’ha estavellat al travesser plena de violència abans de descansar suaument a la xarxa. Una actuació que Dembélé necessitava com també necessitava els aplaudiments que ha rebut quan ha marxat donant entrada a Arturo Vidal, que ha debutat amb la samarreta blaugrana.

Ter Stegen emfosa la revenja d’Aleix Vidal

Tot semblava indicar que el Barça s’enduria la victòria amb relativa comoditat fins que Aleix Vidal ha sigut objecte d’un penal discutible. L’ex blaugrana, que va marxar dient que la seva etapa al Barça havia estat molt difícil, ha estat a punt de ser clau en l’empat, però Ben Yedder, que havia entrat feia pocs minuts, ha llençat un penal sense força i poc escorat i s’ha topat amb Ter Stegen. L’alemany ha salvat el seu equip al final de la primera meitat i de la segona.

Rei de Supercopes

Aquesta ha estat la quarta final de la Supercopa d’Espanya consecutiva que ha disputat el Barça. Amb 13 títols, els blaugrana són l’equip que més vegades ha guanyat aquesta competició. Per tant, la imatge d’un capità aixecant el trofeu és una de les més repetides en els darrers anys. De les últimes 10 finals, el Barça n’ha disputat un total de nou i n’ha sortit campió en cinc. És un amor d’estiu que va arrencar el 2009. Era el Barça del triplet, que va esdevenir el del sextet. L’equip entrenat per Guardiola va guanyar tres títols de Supercopa consecutius. El Sevilla va veure com Messi feia un triplet per capgirar la final del 2010. El títol del 2011 és un dels més especials. Un gol de Cesc Fàbregas en l’últim sospir va deixar el Madrid de Mourinho en blanc. El 2013 la Supercopa d’Espanya va ser l’única alegria per a Tata Martino. Un gol de Neymar al Vicente Calderón va ser suficient per alçar el trofeu al Camp Nou. Un trofeu que també es va festejar a l’estadi el 2016. També hi ha hagut desfetes doloroses. L’Athletic de Valverde va privar el Barça de Luis Enrique de repetir els sis títols en un any. El curs passat, l’era Valverde a can Barça va arrencar amb una desfeta dura contra l’etern rival.