Un gol de Mathieu en el primer tram del clàssic semblava un preludi d’una victòria fàcil del Barça. Però el Madrid ha començat a trobar espais per la banda dreta blaugrana amb certa facilitat. L’empat ha arribat just després d’una ocasió claríssima de Neymar, que podria haver canviat totalment el panorama. Un contracop conduït per Modric ha servit perquè Benzemá s’inventés una passada d’esperó que Cristiano Ronaldo ha aprofitat per fer l’empat. Llavors han arribat els millors minuts dels de Carlos Ancelotti. A la segona part, una passada llarga d’Alves ha trencat el clàssic. Luis Suárez l’ha baixada del cel i l’ha encreuat lluny de l’abast de Casillas per fer el 2 a 1. L’entrada de Busquets i Xavi ha servit per domar el Madrid. El Barça hauria pogut sentenciar, però el marcador ja no s’ha mogut.