L’Espanyol ja coneix el seu rival per disputar la primera prèvia: l’Stajarnan. Es tracta d’un equip islandès que representa el municipi de Garðabær, la sisena població més gran del país. El club es va fundar l’any 1960 i el 2014 va aconseguir la seva primera Úrvalsdeild, la lliga islandesa. El seu estadi, situat al costat d’un rierol, té capacitat per a 1.000 espectadors.

Hi creuen fins al final

Els islandesos són jugadors competitius; ho han demostrat en les últimes cites internacionals, i també en l’anterior prèvia contra el FC Levadia Tallinn (3-2), on els islandesos van aconseguir la classificació en l’últim minut del temps de descompte de la pròrroga, amb el porter a l’àrea rival mirant de rematar un córner, gràcies al valor extra dels gols fora de casa.

Cal dir, però, que el partit contra el Levadia és l’únic enfrontament que els islandesos han perdut en els últims cinc enfrontaments que han disputat. Dels altres, en quatre ha aconseguit la victòria i en un ha empatat a zero. Un dels factors que haurà de tenir en compte l’Espanyol és que es tracta d’un equip que en aquest punt de l’any ve molt més rodat. A Islàndia, la lliga es disputa en els mesos més calorosos, i, per tant, comença a l’abril. En aquesta competició, són quarts a tres punts del tercer, que opta a competició europea, i es troben a 10 punts del líder, al qual visiten abans d’enfrontar-se a l’Espanyol.

És un equip amb pocs estrangers: només tenen dos jugadors de Dinamarca, Gribenco i Rauschenberg, que no han sortit mai del futbol nòrdic. Com a futbolista més destacat trobem Halldórsson, que ha marcat vuit gols en 12 partits que jugat. A més a més, és un dels jugadors internacionals amb Islàndia, com també ho han estat gairebé més de la meitat de la plantilla: Baldvinsson, Johannesson, Valdimarsson, Hauksson, Gudjónsson…

Un equip divertit

L’Espanyol jugarà contra un equip que també va passar per un dels seus moments més mediàtics amb el vídeo de les seves celebracions dels gols: