El triomf del Barça contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu en l’anada de les semifinals de Copa del Rei deixa una dada per a la història. L’equip de Xavi Hernández va registrar la pitjor dada de possessió dels últims 15 anys, amb un 35,6 % de domini de la pilota. L’estadística la va recollir MisterChip al seu Twitter, i l’analista va donar encara més context a aquesta dada sorprenent.

La dada de possessió del Barça al clàssic contra el Reial Madrid és la pitjor des que Guardiola va arribar al club blaugrana l’any 2008. En total, estem parlant de 861 partits disputats fins aleshores en què el Barça sempre havia superat el 35,6 % de possessió amb el que ahir va aconseguir derrotar el Madrid al Bernabéu.

El Barça signa el partit amb menys passades de l’era Xavi Hernández

El Barça va perdre clarament la possessió de pilota contra el Reial Madrid. I, òbviament, si no tens la pilota, l’equip blaugrana també va fer menys passades. És aquí on apareix una segona dada sorprenent del clàssic entre el Madrid i el Barça. L’equip de Xavi Hernández va registrar la pitjor xifra de passades (380) des que el tècnic és l’entrenador del Barça. De fet, el Reial Madrid en va fer 680, és a dir, 300 més que els culers.

La dada més baixa de passades en un partit amb Xavi a la banqueta és, precisament, de fa només unes setmanes. I curiosament el resultat va ser el mateix, triomf per 0-1 contra el Vila-real amb només 426 passades dels blaugrana. Xavi Hernández ha dirigit un total de 74 partits amb el Barça, i en només quatre enfrontaments l’equip ha fet menys passades que el seu rival. El rivals han estat el Vila-real, en dues ocasions, la Reial Societat i el Bayern de Munic.

El Barça de Xavi, l’equip que més passades fa de la Lliga

Malgrat aquestes dades puntuals, l’anàlisi global de tota l’era Xavi al Barça no deixa dubtes en relació amb l’estil. El Barça és l’equip que té una mitjana més alta de passades en la temporada 2022/23, amb 654,9 per partit. La temporada passada, la 2021/2022, el Barça de Xavi també va ser el líder d’aquest rànquing, amb 655,4 passades per partit.