Quan Danny León només tenia nou anys, van començar a construir una pista de skateboarding al costat de casa, a Móstoles. Aquest fet gairebé casual va suposar el començament de tot. Amb 13 anys ja signava el seu primer contracte professional amb Red Bull i ara, amb 28, es dedica únicament a patinar.

Un esport que a Danny León ha fet conèixer a tot el seu entorn d’amistats i que, a més a més, l’enganxa, segons explica, ja que “tot depèn de tu, per les coses bones i les dolentes”.

Danny León té com a objectiu París 2024

Després de participar als Jocs Olímpics de Tòquio amb el lligament creuat del genoll trencat, Danny León assegura ara que es va quedar “amb la mel als llavis”. A més a més, ho va fer en una edició atípica marcada per la covid-19 en auge. Ara, després de l’operació als lligaments, busca classificar-se als Jocs Olímpics de París, i explica que hi arriba preparat per gaudir i amb un somni entre cella i cella, “obtenir una medalla”.

Un Extreme Barcelona 2023 molt especial per celebrar el 15è aniversari
El públic serà el punt més important d’aquesta edició i l’entrada serà totalment gratuïta

El que s’aconsegueix amb festivals com l’Extreme Barcelona

Segons Danny León, competicions com les de l’Extreme Barcelona aconsegueixen donar veu a un esport encara minoritari i encoratgen que molta més gent pugui descobrir-los.

Igualment, considera que “des d’Espanya encara no s’inverteix econòmicament en recursos per animar a la pràctica dels esports urbans”. Considera que el nivell de l’skateboarding a l’estat ha anat creixement i que amb bones condicions i nous espais per poder-lo practicar, molts esportistes es podrien fer un lloc en l’àmbit internacional.

L’edició de l’Extreme Barcelona d’enguany

La quinzena edició de l’Extreme Barcelona ha reunit més de 450 esportistes d’elit de 40 països que busquen fer-se un lloc a les Olimpíades de París. A més, ha suposat un gran pas per a la igualtat de gènere, ja que hi ha hagut competicions femenines de totes les disciplines olímpiques, amb un rècord de participació femenina.