Sis jugadores del Barça han decidit passar a l’acció i renunciar a jugar amb la selecció espanyola de futbol si abans el president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, no fa fora el seleccionador Jorge Vilda. Les sis blaugrana formen part d’un grup heterogeni de futbolistes de diversos clubs que no volen tornar a treballar amb l’actual cos tècnic.

La SER revela els noms

El programa ‘El larguero‘, un dels més seguits de la ràdio nocturna espanyola, ha revelat els noms de les jugadores signants. Entre la quinzena de futbolistes hi ha sis del FC Barcelona: Sandra Paños, Patri Guijarro, Mapi León, Aitana Bonmatí, Claudia Pina i Mariona Caldentey. Les altres implicades en la revolta són: Ainhoa Vicente, Amaiur Sarriegi, les exbarcelonistes Leila Ouahabi i Andrea Pereira, Lucía García, Ona Batlle, Laia Aleixandri, Lola Gallardo i Nerea Eizaguirre.

Ni Alexia Putellas ni Irene Paredes

Segons informacions de la Cadena SER, entre les futbolistes que han demanat que substitueixin el seleccionador no hi són ni la millor jugadora del món Alexia Putellas, ni Irene Paredes, una de les futbolistes més importants en l’eix defensiu del Barça i de la selecció. Tampoc l’exblaugrana Jenni Hermoso, que ara juga a Mèxic. El que sí que crida molt l’atenció és que entre les insurrectes no hi hagi cap jugadora del Reial Madrid.

Reacció fulminant de la Federació Espanyola

La Reial Federació Espanyola de Futbol va trigar poquíssim a reaccionar. En un comunicat explica que ahir va rebre 15 correus electrònics de futbolistes en què explicaven que la situació actual les afectava de forma important en el seu estat emocional i en la salut. Així que, mentre no canviés la situació, renunciaven a la selecció nacional espanyola. La resposta de la Federació va ser contundent, diu que “les futbolistes que han presentat la renúncia només tornaran en un futur a la selecció si assumeixen l’error comès i demanen perdó”.

Un afer que ve de lluny

La incomoditat de moltes de les jugadores de la selecció amb Jorge Vilda i el seu equip no és d’ara. Diverses futbolistes van queixar-se de la feina del cos tècnic durant l’Eurocopa que va disputar-se aquest estiu a Anglaterra, en la qual Espanya va quedar eliminada precisament contra la selecció organitzadora, que va acabar sent la campiona d’Europa.