El termini per aconseguir que la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu prosperi finalitzarà el proper dijous, 17 de setembre. Per tal que tingui èxit, es necessiten 16.520 signatures dels socis. Un dels impulsors de la moció, Jordi Farré, ha promogut un sistema de signatura electrònica per facilitar l’adhesió dels socis. El promotor d’aquesta iniciativa ha explicat la importància que pot tenir a l’hora de fer fructificar la moció de censura: “Estem en una pandèmia i hem de facilitar a les persones exercir els seus drets. Els socis de fora de Catalunya també tenen dret a votar”.

Optimisme a aconseguir l’objectiu

El darrer recompte de signatures que es va realitzar sumava més de 7.500 adhesions a la moció de censura. Tot i necessitar més del doble d’aquesta xifra, Farré afirma que “si no hi hem arribat ja, hi estem molt a prop”. A més, el precandidat a la presidència del Barça assegura que la implantació de la signatura electrònica pot ser clau per aconseguir les 16.520 rúbriques necessàries: “Hi ha entre 18.000 i 20.000 socis fora de Catalunya i Espanya. A partir d’aquests seguidors, pensem que es recolliran entre 3.000 i 4.000 signatures electròniques”.

Dubtes sobre la seva legalitat

Jordi Farré és l’únic precandidat a la presidència del Barça que ha donat suport a aquesta iniciativa. De fet, el club blaugrana va anunciar que no admetria les signatures que s’aconseguissin per mitjà d’aquesta via. No obstant això, Farré assegura que tres bufets d’advocats li han confirmat la legalitat d’aquest sistema. Tanmateix, l’impulsor de la signatura electrònica explica que “hi ha un decret de la Unió Europea que prohibeix no admetre les signatures digitals i que cap tribunal les invalidi. No hi ha cap possibilitat que el club no les accepti”.