L’Ajuntament de Barcelona ha convocat una sessió de fitnes simultània als balcons el diumenge 12 d’abril a les 12 h per fomentar la pràctica esportiva a casa durant el confinament pel coronavirus. L’activitat, d’entre 10 i 15 minuts de durada, està oberta a totes les edats i condicions físiques. Tècnics dels Centres Esportius Municipals faran la coreografia, que es posarà a disposició uns quants dies abans per poder-la practicar.

La iniciativa municipal s’emmarca en la campanya de promoció de l’esport ciutadà “Barcelona es mou dins de casa” de cara a aportar beneficis tant físics com mentals. L’Ajutament engegarà la campanya el dia 6 d’abril, coincidint amb el dia Mundial de l’activitat física.

La intenció de l’Ajuntament és convertir la sessió en un assaig massiu per aprendre’s la coreografia i poder-la fer al carrer durant les Festes de la Mercè coincidint amb el Fitnes Day. “Volem batre un rècord Guiness de gent fent fitnes”, ha dit el regidor d’Esports, David Escudé. Cada any, coincidint amb la festa major de Barcelona, unes 5.000 persones participen en una sessió dirigida de fitnes a l’avinguda de la reina Maria Cristina.

Concurs de vídeos domèstics

Per fomentar la pràctica esportiva durant el confinament, l’Ajuntament convocarà un concurs de vídeos curts per mostrar quins exercicis es fan a casa. Els vídeos han de ser d’un màxim de 30 segons de durada. Els dos millors vídeos #BCNesmoudinsdecasa rebran, en el cas del primer premi, dos dorsals per a qualsevol curs de la ciutat i, per al segon premi, dos dorsals per a una cursa de 10 km.

Els millors vídeos d’aquest concurs es projectaran en una sessió especial del Barcelona Sport Film Festival. L’edició d’enguany d’aquest festival ha obert també una nova categoria Sport&Stay Home, per a curmetratges d’entre 7 i 10 minuts de durada sobre com s’ha adaptat el món de l’esport al confinament pel coronavirus. Aquest concurs de curtmetratges serà internacional.

betevé emetrà sessions dirigides cada dia

Els Centres Esportius Municipals (que no cobraran les quotes a partir de l’abril) ofereixen sessions a través d’internet i les xarxes socials, que es poden consultar a la plataforma Decidim.Barcelona. A partir del 30 de març, betevé emetrà cada dia a les 10 h un programa de sessions dirigides d’activitat física per a tot tipus d’usuaris: gent gran, infants, adults, etc.

Específicament per al personal sanitari, l’Institut Barcelona Esports ha ofert l’accés virtual a sessions d’estiraments, relaxació, ioga i condicionament físic per recuperar-se de la tensió i la pressió de les jornades laborals. A més, quan les instal·lacions esportives municipals tornin a obrir, s’oferirà un mes gratuït al personal sanitari.