L’alpinista Sergi Mingote ha tornat a Barcelona després d’aconseguir pujar al cim del Dhaulagiri, una muntanya de 8.167 metres que forma part del projecte 14x1000cataloniaproject per promoure la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

El Dhaulagiri, 8.167 metres i sense oxigen

Amb la coronació de la muntanya del Dhaulagiri, la setena més alta del món, Mingote ja ha aconseguit pujar set muntanyes de més de 8000 metres (Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat i Gasherbum II) en només 444 dies. L’ascensió al Dhaulagiri l’ha fet en un temps de 13 hores.

Sergi Mingote dins la tenda de campanya al Dhaulagiri

Un cop ha arribat a Barcelona, l’alpinista de Parets ja pensa en un projecte nou. Serà l’ascens a l’Annapurna (8.091 metres) i serà la vuitena muntanya que intentarà escalar Mingote dins del 14x1000cataloniaproject.

L’ascensió, en paraules de Mingote

Durant la pujada al Dhaulagiri, Sergi Mingote ha deixat enregistrades les seves impressions i sensacions. La més emotiva, les paraules en record de Juanjo Garra, alpinista que va morir el 27 de maig del 2013, un cop coronat el cim. A la baixada, Garra es va fracturar el turmell i, després de tres dies sense abric ni aliments, va morir.

Un projecte més de Mingote

El 14x1000cataloniaproject és una de les moltes iniciatives que Mingote està tirant endavant. A més d’aquest projecte amb la candidatura Pirineus-Barcelona, l’alpinista està immers en el 2x3x8000, vinculat amb la participació de persones amb discapacitats i amb el qual Mingote té previst que un grup de l’associació Apindep, de Santa Eulàlia de Ronçana, participi en un tresc a l’Everest amb un grup de joves amb discapacitat.