Seleccions espanyoles waterpolo preparen Jocs Olímpics Paris

La cita esportiva d’aquest estiu té un nom, París. Molts esportistes esperen amb ganes la cita olímpica i, en alguns casos, ho fan amb moltes opcions de medalla. És el cas de les seleccions masculina i femenina de waterpolo, formades majoritàriament per esportistes catalans que es troben preparant al CAR els Jocs. Ho fan amb la intenció de tornar de la capital francesa amb una medalla al coll.

La selecció de David Martín vol millorar el diploma dels Jocs de Tòquio

La selecció espanyola masculina de waterpolo arriba als jocs amb totes les opcions d’aconseguir una medalla olímpica. Després d’acabar quarts a Tòquio 2020 en perdre la final de consolació per 9 a 5 contra Hongria, el conjunt de David Martín ha millorat en les dues últimes cites: or als Europeus de Croàcia després de guanyar la selecció amfitriona per 10 a 11 i medalla de bronze al Mundial de Doha.

Als Jocs Olímpics de París, la selecció espanyola lluitarà, en primer lloc, per aconseguir una de les quatre places del seu grup que donen accés als quarts de final. L’equip de David Martín haurà d’enfrontar-se a Austràlia, Hongria, Sèrbia, el Japó i França.

L’equip de Miki Oca busca l’or després de l’última plata olímpica

Tres medalles consecutives. Aquest és el bagatge de la selecció femenina de waterpolo en les tres últimes competicions que ha disputat. Plata als Jocs Olímpics de Tòquio contra els Estats Units, plata als Europeus de waterpolo després de perdre contra els Països Baixos i bronze al Mundial de Doha després de guanyar Grècia a la final de consolació.

A París, l’equip de Miki Oca buscarà un or olímpic que mai no han aconseguit. Per fer-ho, el conjunt espanyol haurà de classificar-se entre les quatre primeres seleccions a la fase de grups. En aquesta primera ronda se les hauran contra França, els Estats Units, Grècia i Itàlia.