La selecció espanyola masculina de waterpolo ha arribat a Barcelona amb la medalla de plata aconseguida al Mundial de Gwangju. Els jugadors i tècnics de l’equip s’han mostrat satisfets amb la classificació per als Jocs, però decebuts per no haver guanyat l’or.

Una plata, sí; però també, un Jocs Olímpics

La derrota davant Itàlia per 5 a 10 va deixar la selecció espanyola sense la medalla d’or, un metall que l’equip de David Martín somiava després d’haver arribat a la final. Però que no va aconseguir. En canvi, el premi de disputar aquest partit ha estat la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

@rfen_directo

Aquest passi per als jocs ha estat una de les coses que han destacat valorat els jugadors un cop han arribat a Barcelona. El porter Dani López Pinedo afirma que “estar als jocs era un dels objectius quan vam marxar cap a Gwangju. La llàstima és no haver-ho completat amb la medalla d’or mundial”. Pinedo, considerat el millor porter del campionat, ha confirmat que als seus 39 anys poder estar de nou en uns jocs olímpics “és una gran il·lusió per afrontar la pròxima temporada.”

 

L’Atlètic-Barceloneta amb sotscampions i campions

Dani López Pinedo és un dels 11 jugadors de l’Atlètic-Barceloneta que van disputar la final del Mundial. Juntament amb “el muro” hi eren Alberto Munárriz, Alex Bustos, Fran Fernández, Alvaro Granados, Marc Larumbe, Blai Mallarach, Felipe Perrone i Roger Tahull. A aquesta llista cal afegir-hi Miguel de Toro, que aquesta temporada jugarà amb els mariners i l’italià Mike Bodegas, que arribarà a la piscina de Sant Sebastià amb la medalla d’or.

Amb la plata aconseguida al Mundial de Gwangju, la selecció espanyola continua acumulant guardons des de l’arribada de David Martín al capdavant de l’equip. El tècnic barceloní va fer-se càrrec de la selecció l’any 2017 i des d’aleshores, Espanya ha aconseguit ser novena al Mundial de Budapest 2017, plata a l’Europeu de Barcelona 2018 i sotscampiona del món.