La selecció espanyola de waterpolo ha caigut d’una manera cruel a la final de l’Europeu. Després d’empatar a 9 amb Hongria, els penals han condemnat el conjunt nacional, que s’ha hagut de conformar amb la plata europea.

Igualtat màxima

La final entre Hongria i Espanya ha arrencat d’allò més igualada. Cap de les dues seleccions ha donat el seu braç a tòrcer, tot i que el conjunt espanyol ha estat més efectiu en els primers compassos del partit. Tant és així que s’ha arribat al final del primer amb el resultat favorable d’1 a 3. Els autors dels gols han estat Álvaro Granados, Alberto i Munárriz. En el segon quart, Angyal ha retallat distàncies per al conjunt hongarès en el Duna Arena (2-3). La selecció espanyola no ha estat capaç de marxar al descans per davant al marcador (4-3).

Els detalls marquen la diferència

A la represa, Mallarach ha trencat la sequera golejadora del conjunt espanyol just en l’inici del tercer quart. Amb l’empat a 4, les dues seleccions han començat a prendre consciència de la importància dels petits detalls a partir d’aquell moment. La igualtat ha continuat regnant a la piscina amb el 5 a 5, tot i que al final del tercer quart s’ha arribat amb el resultat de 6 a 5 favorable als hongaresos. En els minuts decisius de la final, cap dels dos conjunts ha aconseguit desfer l’empat del marcador, i amb l’empat a 9 s’ha arribat al final del partit. Els penals no han somrigut a Espanya i és que Granados ha fallat el cinquè i definitiu llançament.