La selecció espanyola masculina de waterpolo prepara al CAR de Sant Cugat la pròxima gran cita d’aquest esport, el Mundial de Corea, que es disputarà a Gwangju del 12 al 28 de juliol. El tècnic, David Martín, té 17 jugadors concentrats i n’haurà de prescindir de quatre abans de marxar cap a Corea.

Una selecció en ascens

Des que David Martín va arribar a la selecció, a finals del 2016 i després dels Jocs Olímpics de Rio, el combinat espanyol ha anat creixent de mica en mica. La primera gran cita per al combinat de Martín va ser el Mundial de Budapest, en què va acabar en la novena posició. L’any 2018 la gran cita van ser els Europeus de Barcelona. Aquí, la selecció espanyola va fer el gran salt en aconseguir la medalla de plata després de perdre la final amb Sèrbia. Ara, a Corea, seleccionador i jugadors volen seguir demostrant aquest creixement.

Les noves regles

El Mundial de Gwangju serà la primera gran prova en què s’aplicaran les noves normes del waterpolo que castiguen més el contacte i permeten al porter sortir de la seva zona, entre altres novetats. Pel seleccionador espanyol, l’equip que millor s’adapti al nou reglament tindrà més opcions de ser campió.