La selecció espanyola d’hoquei sobre patins ha guanyat la final del Mundial, després de derrotar el combinat argentí per 5 a 8 al Palau Blaugrana. Amb aquest triomf, la selecció espanyola ha revalidat el títol mundial i ha aconseguit el seu setè Mundial i el tercer consecutiu.

Un primer temps molt físic

Cap al minut tres de partit, les espanyoles han tingut una clara ocasió per obrir la llauna. La seva persistència en atac s’ha vist compensada, i un minut més tard, Berta Busquets, en una acció individual, ha superat la portera argentina. Amb l’avantatge del combinat espanyol el joc ha pres un estil més ofensiu i més físic, cosa que ha provocat que jugadores de les dues seleccions acabessin per terra. Tornant d’un temps mort, al minut 9, l’Argentina ha aprofitat per igualar el marcador 1 a 1 amb un xut de Luciana Agudo. Sense deixar passar el temps, Espanya ha tornat a posar el marcador a favor seu amb un gol a la següent jugada. Piquero, des de fora de l’àrea, ha estat l’encarregada del gol. Aprofitant un rebot de la portera espanyola, l’argentina Daiana Silva ha posat el 2 a 2 al marcador. Quan faltaven 3 minuts per finalitzar el primer temps, Puigdueta ha finalitzat una jugada iniciada per Busquets i ha deixat l’electrònic 2 a 3.

Selecció Espanyola final hoquei femeni

La selecció espanyola assegura la victòria

El segon temps ha mantingut la mateixa intensitat. La pressió argentina ha fet efecte, un xut de Rodríguez de fora de l’àrea ha empatat el partit al minut 30. Sense acabar de gaudir el gol, Busquets s’ha encarregat de tornar a posar per davant el combinat espanyol. Al minut 32, amb una combinació de passades, Piquero ha llançat un xut llunyà que ha agafat per sorpresa la portera argentina, Annabella Flores, i ha anotat el cinquè gol d’Espanya. Amb una jugada una mica confusa, Agudo ha retallat distàncies i ha deixat el marcador 4 a 5. La selecció espanyola no ha trigat a donar la rèplica i amb una passada de Puigdueta, Sara Lolo ha col·locat la pilota al fons de la xarxa argentina. El combinat argentí no volia allunyar-se al marcador, i immediatament Soto s’ha encarregat d’anotar per deixar el marcador 5 a 6. Quan faltaven 5 minuts per acabar el partit, Maria Sanjurjo ha convertit un penal i ha deixat una diferència de dos gols. Per acabar de rematar el partit, Sanjurjo, quan faltaven 30 segons, ha posat el punt final al Mundial, assegurant el títol i deixant un marcador final de 5 a 8.

Selecció Espanyola final hoquei femení

L’èxit se suma al bronze que ha aconseguit l’equip masculí en el partit contra la selecció francesa.