La selecció espanyola femenina de waterpolo afronta el Mundial de Gwangju (Corea del Sud) amb ganes de demostrar que són una de les seleccions més potents del waterpolo mundial. Mediterrani i Sant Andreu estaran representats per quatre jugadores.

Sant Andreu i Mediterrani, amb representants

De les 13 jugadores convocades per Miki Oca per disputar el Mundial, quatre seran la pròxima temporada jugadores dels equips barcelonins de Divisió d’Honor. El CN Sant Andreu estarà representat al Mundial per Maria Elena Sánchez i Paula Crespí, mentre que del Mediterrani hi seran Clara Espar i Roser Tarragó. La resta de la convocatòria la formen: Laura Ester, Maica García i Judith Forca (CN Sabadell); Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña, del CN Terrassa; Anni Espar, Marta Bach i Irene González, del CN Mataró.

Amb l’Europeu i el Mundial anterior, al cap

La selecció espanyola femenina de waterpolo debutarà al Mundial amb la selecció de Grècia. Les altres rivals del grup seran el Kazakhstan i Cuba. L’objectiu principal és acabar primeres de grup, una posició que les classificaria directament per als quarts de final.

Grècia, serà el gran rival en aquesta fase de grups. Precisament el conjunt hel·lè va deixar sense final l’equip espanyol als europeus de Barcelona. Un campionat en què Espanya va aconseguir la medalla de bronze després d’imposar-se a Hongria en la final de consolació.

En el Mundial anterior, Espanya va aconseguir la medalla de plata després de perdre la final contra els Estats Units, les grans favorites, a l’edició disputada a Budapest.