El futbol és passió. Tant per als que el practiquen com per als que el segueixen. I de passió també tracta aquest projecte il·lusionant. Es tracta de la Selecció Catalana de Futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral, i formen part d’un organisme que, encara que sembli mentida, fa 22 anys que existeix.

Catalunya, l’única comunitat autònoma amb selecció de Futbol 7

Catalunya és l’única comunitat autònoma que ha procurat una lliga perquè competeixin esportistes menors de 18 anys, un projecte de selecció sòlid que persegueix un objectiu clar: donar visibilització al col·lectiu, però també donar eines a aquests nois i noies per demostrar la seva vàlua davant la societat.

Moltes vegades les famílies són reticents que els fills i filles puguin practicar un esport, com per exemple el futbol. Segons Iñaki Requena, el seleccionador català, els progenitors tendeixen a sobreprotegir-los simplement pel fet que no es lesionin o que no es cansin en excés. Però practicar un esport és una bona fórmula perquè se’n reconegui l’esforç i és una bona manera, en definitiva, de sentir-se bé i de socialitzar.

A més, tenen una bona preparació física. Cadascú juga les lligues properes a les seves poblacions i, un cop al mes, es reuneixen per fer una sessió conjunta de tecnificació al CAR de Sant Cugat.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, una finestra per al talent de la selecció catalana

Poques competicions ofereixen tanta recompensa, sobretot d’esperit, quan es fan realitat. És el cas del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, un esdeveniment esportiu important amb l’assistència de seleccions capdavanteres d’arreu del món. Aquesta quinzena edició aixeca el teló amb un cartell de luxe: Alemanya, Tailàndia, Dinamarca i, l’amfitriona, Catalunya.

El TCIB és una gran oportunitat per a la selecció catalana de competir al màxim nivell. I també una finestra per mostrar el talent del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral, del tot necessària en els temps que corren.

A més, també com a novetat d’aquest any, s’ha obert la inscripció per a l’assistència d’equips femenins. Malauradament, en aquesta edició no se n’ha inscrit cap, però esperen acollir-los en edicions futures.