La selecció catalana de futbol disputarà el primer gran partit internacional amb data FIFA el dilluns 21 de gener, a les 19 h, al camp de Feixa Llarga de l’Hospitalet. El matx, de caràcter amistós, enfrontarà Catalunya amb Xile. La selecció sud-americana és la 38a del rànquing de la FIFA i prepara la participació en el Mundial que es farà l’estiu vinent a França. La seleccionadora catalana, Natàlia Arroyo, ha destacat que “amb aquest partit podrem saber quin és el nostre nivell davant una selecció potent com la xilena.”

Llista de convocades

Natàlia Arroyo ha fet oficial la llista de convocades per al partit de dilluns 21. Tenin en compte que ens trobem en dates oficials que la FIFA selecciona per disputar enfrontaments internacionals, la seleccionadora no ha pogut algunes jugadores que són presents amb la selecció espanyola absoluta. Fins a sis jugadores del Barça han estat convocades per jugar dos partits amistosos contra Bèlgica i els Estats Units (Marta Torrejón, Andrea Pereira, Leila Ouahabi, Alèxia Putellas, Vicky Losada i Aitana Bonmatí) i Marta Corredera del Llevant. Tot i això, Arroyo creu que “és una convocatòria de 18 jugadores molt competitiva”. Destaca la presència de jugadores del RCD Espanyol, amb un total de cinc.

El darrer matx de les catalanes

L’últim cop que la selecció va jugar un partit va ser el desembre del 2017, quan va superar Navarra al Sàdar per 1 gol a 3. L’any anterior, el 2016, l’equip català va superar Galícia per un contundent 0 a 5 a Sanxenxo. L’últim partit de la selecció catalana disputat a casa va ser el 26 de desembre del 2015, quan va jugar contra Euskadi al Miniestadi. Tot i empatar a un gol, el matx se’l van endur les basques als penals (4-5)

I els nois?

La selecció catalana masculina absoluta acostumava a disputar partits durant les festes de Nadal però ara no hi juga des de l’any 2016, quan va empatar a 3 gols contra Tunísia.