La 2a Copa DH Barcelona 2019 s’ha celebrat aquest dissabte a Montjuïc, com a test previ al World Roller Games de juliol. S’ha disputat en un circuit sense trànsit, i amb protecció durant els 2,2 km de descens lliure. El recorregut tenia un pendent màxim del 6,5 %, velocitat màxima de 90 km/h i una dificultat mitjana.

És una competència única en la capital catalana, ja que ha estat la primera prova de descens dins del Comitè Nacional de Descens i puntuable per al Campionat Nacional 2019.

La Competició

Aquesta prova ofereix tres modalitats diferents: Longboard (64 riders) Inline (32 riders) Street Luge (12 riders), i amb quatre categories diferents: Open, Femenina, Júnior i Màster (majors de 35 anys). Els participants poden inscriure’s en dues categories.

El model de competició ha tingut dues fases, la primera ha estat cronometrada per poder distribuir els participants a la segona fase, que han consistit en curses de quatre riders, on els dos primers han passat de ronda i els altres dos  s’han quedat sense opcions.

2a Copa DH barcelona

Els 110 participants han estat transportats amb furgonetes i autocars per una carretera paral·lela per garantir la seguretat i per mantenir una agilitat en el nombre de baixades.

La competició ha servit com a prova test dels Mundials de patinatge que es faran a la ciutat del 4 al 14 de juliol i que tindran l’anella olímpica de Montjuïc, com principal escenari.