Clubs Esportius per Sant Jordi

La diada de Sant Jordi serà, aquest 2020, especial. L’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus fa que molts ciutadans hagin de passar el dia confinats a casa seva. Els clubs esportius, però, no han volgut faltar a la cita i des de les xarxes socials molts han animat els seus socis i abonats a celebrar aquesta diada. N’hi ha exemples de tot tipus.

Espanyol i Barça

Els dos clubs de la Primera Divisió de futbol han volgut felicitar el dia de Sant Jordi de manera diferent. Mentre que els blaugrana han volgut decorar els fons de pantalla dels seus socis i seguidors, els blanc-i-blaus han enviat un missatge d’agraïment dins la campanya “Pericos des de casa”.

Els equips de Tercera i Primera Catalana

L’Europa, el Sants o el Martinenc són alguns dels clubs de Tercera Divisió i Primera Catalana que s’han apuntat a la diada. Els graciencs ho fan amb un vídeo i un poema amb clares referències al club escapulat. A Sants, els dibuixos fets pels jugadors de les categories base són el motiu de la felicitació, mentre que a Sant Andreu proposen la compra de llibres mitjançant la iniciativa “Llibreries Obertes“. I al Guinardó, el Martinenc envia un missatge recordant que “serà un Sant Jordi diferent, però és tradició, cultura i complicitat amb els més estimats”. De la seva banda, el Júpiter desitja una bona diada amb els colors gris-i-grana de fons.

 Els clubs de natació

Un dels col·lectius més actius aquests dies a les xarxes són els clubs de natació i waterpolo. Molts d’ells han aprofitat aquest 23 d’abril per enviar un missatge de felicitació. L’Atlètic-Barceloneta ho ha fet amb el seu jugador Marc Larumbe. Una idea semblant és la del Club Esportiu Mediterrani, que ha convertit els seus esportistes en sant Jordi i la princesa. El Natació Barcelona s’ha decantat per la participació de tots els seus esportistes més joves que envien un missatge d’optimisme.

Les federacions i institucions

A més dels clubs, les federacions esportives també envien missatges en aquest dia especial. Des de la UFEC demanen a tothom que comparteixi les seves vivències d’una diada com la d’avui i que recomani llibres. Una proposta semblant a la que es fa des de l’Institut Barcelona Esports. I també hem volgut destacar una entitat per a la qual avui és un dia marcat al calendari: la Piscina Sant Jordi.