Josu

La UE Sant Andreu podria acabar en la quarta posició de la Lliga després de perdre els tres punts de la victòria contra la Pobla de Mafumet als despatxos. El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha estimat el recurs del club tarragoní per alineació indeguda de Josu Rodríguez. Va ser en un partit que es va disputar a finals d’octubre del 2019 i que els homes entrenats per Mikel Azparren van guanyar per 1 gol a 0.

La disputa als despatxos

La Pobla de Mafumet va presentar un recurs al Comitè de Competició que va fallar a favor dels andreuencs a finals de novembre. El següent pas dels tarragonins va ser interposar un recurs d’apel·lació a la Federació Espanyola i aquest ha resolt en contra del Sant Andreu, donant els tres punts i la victòria per 0 a 3 a la Pobla. Aquest resultat resta tres punts de la classificació als andreuencs, que passarien a ser els quarts classificats del grup 5 de la Tercera Divisió amb els mateixos punts que el CE Europa però amb pitjor diferència de gols. De moment, a més a més d’una multa de 1.000 euros, la Federació no ha establert un criteri de classificació per a la disputa del play-off i dilluns s’hi pronunciarà.

El Sant Andreu mourà fitxa

Els andreuencs, però, han emès un comunicat en què expliquen que no es quedaran de braços plegats i que estudien la presentació d’un recurs contra la resolució al Tribunal Administratiu de l’Esport. La polèmica sobre l’alineació de Josu es produeix perquè en la jornada anterior, els andreuencs s’enfrontaven al Reus, equip desaparegut, i per tant, comptaven que la sanció de Josu quedava saldada. Una interpretació que també  va resoldre el jutge de competició però que ara la Federació, argumenta que no comptava i per tant, Josu havia de complir sanció contra la Pobla. Així ho explica el president de l’entitat andreuenca Manuel Camino.