Del 24 a 27 de gener la piscina Pere Serrat del Club Natació Sant Andreu serà l’escenari acollirà una de les tres fases de classificació de l’Eurolliga de waterpolo femení. L’equip amfitrió s’enfrontarà al BVSC Zuglo hongarès, el Kinek Kírixi rus, el Mladost croat i el ZVL Leiden holandès. Els dos primers classificats disputaran els quarts de final de la màxima competició europea de waterpolo.
El calendari de la competició
El Club Natació Sant Andreu disputarà tots els partits a les 18.30 h i en cada jornada hi haurà dos enfrontaments, exceptuant el 25 de gener. A la segona jornada es disputaran quatre partits i, equips com el Kirishi, Leiden o Mladost jugaran al matí i a la tarda.
Divendres, 24 de gener
- 18.30 h CN Sant Andreu – BVSC Budapest
- 20.30 h Kinef Kírixi – ZVK Mladost
Divendres, 25 de gener
- 10 h Kinef Kírixi – ZVL Leiden
- 12 h ZVK Mladost – BVSC Budapest
- 18.30 h ZVL Leiden – CN Sant Andreu
- 20.30 h BVSC Budapest – Kinef Kírixi
Dissabte, 26 de gener
- 18.30 h CN Sant Andreu – Kinef Kírixi
- 20.30 h ZVL Leiden – ZVK Mladost
Diumenge, 27 de gener
- 10.30 h BVSC Budapest- ZVL Leiden
- 12.30 h CN Sant Andreu – ZVK Mladost
L’amfitrió, el Sant Andreu
El club de la Pere Serrat torna a acollir una competició amb la màxima il·lusió. La temporada passada, el Sant Andreu va acollir la fase preliminar de la Champions. Enguany tornen a repetir l’experiència, aquest cop, però, en una eliminatòria més avançada i de la qual esperen aconseguir l’objectiu: classificar-se entre els dos primers equips i obtenir l’accés als quarts de la final de l’Eurolliga. Pel tècnic, Javi Aznar, el primer partit “serà el més important ja que ens servirà per veure com està l’equip i en el qual ens juguem el 70 o 80 per cent de les opcions de classificar-nos”.
CN Sant Andreu: Ruth Ariño, Paula Crespí, Anna Gual, Danijela Jackovich, Maartje Keuning, Maria Luque, Sílvia Morell, Paula Nieto, María Palacio, Pili Peña, Elena Sánchez, Paula Sánchez i Brigitte Sleeking. Entrenador: Javi Aznar.
El debut, davant el BVSC Zugló
El conjunt de Budapest serà el primer rival del CN Sant Andreu en aquesta fase de grups. El Zuglo és un dels clàssics del waterpolo hongarès. La temporada passada van acabar en la tercera posició de la Lliga al darrere de l’UVSE i el Dunaújváros. En destaquen jugadores com Anikó Gyöngyössy o Anna Illés, dues internacionals que van aconseguir la quarta plaça amb Hongria a l’Europeu de Barcelona. El Zuglo, però, no és un equip desconegut per al Sant Andreu. A principis d’any, l’equip de Javi Aznar es va enfrontar a les hongareses en un torneig amistós i les van guanyar per 8 a 14.
BVSC Zugló 1911: Dora Alaksza, Eszter Besszer, Vanda Doroszlai, Kata Farkas, Tamara Farkas, Anikó Gyöngyössy, Orsolya Hertzka, Anna Illés, Nikolett Kele, Rita Kiraly, Hanna Koncz, Szonja Kuna, Dora Leimeter, Zsuzsanna Máté, Orsolya Takács, Eszter Toth, Janka Utassy i Viktoria Varga. Entrenador: Mátyás Petrovics.
Leiden, el perill holandès
Parlar dels Països Baixos en waterpolo femení es parlar de les actuals campiones d’Europa de seleccions. L’equip holandès va aconseguir l’or als Europeus de Barcelona i ho va fer amb dues jugadores del ZVL-1886 Leiden: Kitty-Lynn Joustra i Rozanne Voorvelt. El Leiden és l’actual sotscampió de la Lliga després de perdre a la final amb el Polar Bears. Les holandeses també són un rival conegut per al Sant Andreu. Com el Zuglo, el Leiden va ser un dels participants del torneig del qual eren les amfitriones. El partit que van disputar amb les barcelonines va acabar amb victòria visitant per 12 a 7.
ZVL 1886 Leiden: Sterre Bijkerk, Noa Boonstoppel, Marloes Cabout, Marianne De Groot, Jasmin Entezar, Danique Gras, Biurakn Hakverdian, Kitty-Lynn Joustra, Duchanka Kammerman, Isis Keijzer, Maud Koopman, Melanie Langejans, Moran Lindhout, Jane Oosting, Laura Roels, Roline Schuijt, Gina Sjardijn, Florence Thomlinson, Isabella Van Toorn, Iefke Van Belkum, Julia Vanden, Ymke Van der Waal, Maartje Van Rijn, Jalou Vanhelsuwe i Rozanne Voorvelt. Entrenador: Jacob Spijker.
Kinef Kírixi, el campió
A la tercera jornada de la fase de grups, el CN Sant Andreu s’enfrontarà amb el rival, “a priori”, més difícil del grup: el Kinef Kírixi. Les russes són les actuals campiones de l’Eurolliga, competició que han guanyat els dos últims anys. Entre les seves jugadores, moltes internacionals amb la selecció russa, destaquen els noms de Evgeny Soboler o la considera millor jugadora del món, Ekaterina Prokofieva. Aquest no serà el primer cop que el Kírixi jugui contra el Sant Andreu a la màxima competició europea. L’any 2016, a la fase preliminar de la competició, disputada a la Pere Serrat, l’equip de Javi Aznar va caure per 16 a 10. Un any més tard, en la ronda disputada a Mataró, també van perdre i pel mateix resultat.
Kinef Surgutneftegaz Kirishi: Viktoriia Dankina, Nadezhda Diachenko, Anastasiia Diachenko, Kristina Domakhina, Ekaterina Iakusheva, Evgeniya Ivanova, Elizaveta Ivanova, Anna Karnauhk, Bella Khamzaeva, Ekaterina Kirilcheva, Ekaterina Klikina, Anna Kochetova, Kseniia Krimer, Ekaterina Prokofyeva, Daria Ryzhkova, Anastasiia Semichenkova, Anastasiia Shiriaeva, Anastasia Simanovich, Anastasiia Smykova, Evgeniia Soboleva, Uliana Voronina i Tatiana Zubkova. Entrenador: Aleksandr Kabanov.
ZVK Mladost, unes croates per acabar
El Sant Andreu disputarà l’últim partit de la fase de classificació davant el Mladost de Zagreb. L’equip croat és l’actual campió de la Copa i de la Lliga regional. Són les líders del campionat que disputen equips de Croàcia (Posk i Mladost) i Sèrbia (VK Palilula i Estrella Roja). El conjunt croat té jugadores internacionals amb Croàcia com Domina Butic, Alexandra Ratkovic, Petra Bukic o Dina Lordan.
ZAVK Mladost Zagreb: Kiara Brnetic, Petra Bukic, Domina Butic, Lidija Crnicki, Ana Dasic, Dea Domazet, Lea Gegic, Stasija Ilic, Leona Jankovic, Dora Kanger, Dina Lordan, Ana Lukacic, Latica Medvesek, Emmi Miljkovic, Filipa Petric, Alexandra Ratkovic, Natasa Serkinic, Matea Skelin, Mia Topic, Iva Trusk, Katarina Tufekovic, Magdalena Vincek i Petra Zupanic. Entrenadora: Mia Šimunić