El districte de Sant Andreu s’ha tornat a imposar per quarta vegada consecutiva al Correbarri. La història dels guanyadors d’aquesta cursa és força curiosa perquè en les quatre primeres edicions es va imposar el districte de Sant Martí i les quatre següents, els andreuencs. Què ha fet que aquest districte es converteixi en l’hegemònic en els últims anys? Quin és el secret més ben guardat?

El secret de Sant Andreu al Correbarri

L’any 2015, el districte de Sant Andreu va acabar en tercer lloc a la classificació. Sant Martí va aconseguir per quarta vegada imposar-se en una prova que només coneixia un guanyador. Un grup de corredors, encapçalats pels Masques de Sant Andreu, va pensar que podien intentar aconseguir acabar primers si motivaven als corredors i corredores del barri. Van afegir a les nedadores del CN Sant Andreu i el 2016 van sumar el primer triomf dels quatre que ja tenen.

Sant Andreu Correbarrri 2019

Una cursa d’equip

El punt diferencial del Correbarri és que no guanya només el que corre més ràpid, sinó que s’han de sumar els temps globals dels corredors de cada districte. D’aquesta manera, els 35 millors temps de la categoria masculina, i els 15 de la femenina són els que atorguen el triomf final. D’aquesta manera no serveix tenir bons corredors a dalt de tot, sinó que s’ha de sumar en global per aconseguir la copa que, ara per ara, només tenen dos districtes: Sant Martí i Sant Andreu.