El Sant Andreu ha superat el Calahorra en la tercera ronda de la Copa del Rei de futbol al Narcís Sala gràcies d’un gol de Kuku a la pròrroga.

Els andreuencs s’enfrontaran en la quarta ronda contra un equip de Primera Divisió que jugui competició europea. Poden ser els següents: FC Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, València, Sevilla, Betis i Vila-real.

Primera part

El Sant Andreu ha sortit sense complexos disposat a plantar cara al Calahorra i, de fet, ha dominat els 20 primers minuts del partit. Els homes entrenats per Mikel Azparren han controlat la pilota i, malgrat no gaudir d’ocasions clares, han creat sensació de perill a la porteria dels de La Rioja. Els visitants, però, s’han animat després d’una badada de Segovia que Llamas ha salvat i han recuperat terreny. El Sant Andreu ha patit amb les jugades de pilota aturada però just quan pitjor estava el conjunt quadribarrat, Kuku, de cap, ha tingut l’oportunitat més clara en el minut 31. El Sant Andreu ha tornat a ser protagonista i fruit de la insistència ha arribat la jugada clau del partit. Ferran ha marxat sol i Cristian Fernandez ha fet falta. Era l’últim home amb ocasió manifesta de gol i l’àrbitre no ha dubtat. Expulsió del jugador del Calahorra, que es quedava amb 10 i 55 minuts.
Els andreuencs han estat a punt d’avançar-se en el marcador en el xut de falta posterior, una canonada que Ton Alcover ha enviat al pal. A les acaballes de la primera part, altra vegada Ton Alcover ha tingut el gol a tocar però Gonzalo ha aturat la pilota.

Segona part

A la segona part, els andreuencs han sortit sense pressa però el Calahorra no s’ha arronsat. Ton Alcover ha xutat des de fora l’àrea, però la pilota ha fregat el pal. I també Juanan ho ha provat des de fora l’àrea. El domini andreuenc ha estat total, i en el 58 Josú ha tingut el gol als peus després d’una passada una altra vegada de Ton Alcover però Gonzalo ha tornat a aturar la pilota. Els andreuencs han assetjat la porteria rival, però el gol no arribava. El monòleg andreuenc ha continuat i el temps ha anat passant. El partit ha entrat en una fase sense ocasions clares i molt control de la pilota del Sant Andreu. Kuku ha pogut marca quan faltaven nou minuts per acabar el partit però tampoc aquesta vegada els andreuencs no han estat encertats. El Calahorra també ho ha intentat però el gol es negava a arribar al Narcís Sala. Esperonats pels seus aficionats, els homes entrenats per Mikel Azparren hi han insistit, però finalment el partit ha acabat amb empat sense gols.

Pròrroga

El Sant Andreu ha sortit a la pròrroga disposat a enllestir el partit i aprofitar la pila de minuts amb un jugador més davant un Calahorra minvat físicament per l’esforç. I finalment, el gol ha arribat, una passada d’Óscar Muñoz que Kuku ha aprofitat per fer embogir el Narcís Sala. Semblava que tot estava fet però els de La Rioja han tret energia d’allà on no n’hi ha i han estat a punt d’empatar el partit amb una rematada de Gabri Ortega. També Kuku ha pogut fer el segon. Els dos equips s’han deixat cos i ànima i finalment el Sant Andreu s’ha endut una victòria històrica.

La trajectòria del Sant Andreu en la competició va començar en superar el Cornellà (1-1) en la primera ronda i guanyar el Guernica (1-0) en la segona.