Diu la dita futbolística que entrenador nou, victòria segura. Però avui ni Miguel Ángel Samprón ni la Unió Esportiva Sant Andreu ho han pogut fer realitat. Això sí, el nou tècnic quadribarrat ens ha ensenyat quina és la seva filosofia.

La filosofia de Miguel Ángel Samprón

El partit contra el Banyoles ha significat el debut de Miguel Ángel Samprón a la banqueta de la UE Sant Andreu. El nou tècnic quadribarrat només ha tingut sis dies per fer-se amb un equip que, de moment, ocupa la segona posició del subgrup 5B.

Al Miquel Coromina, s’ha pogut veure la filosofia i la forma de dirigir de Samprón. Abans d’iniciar-se el partit, confessions del tècnic amb el seu ajudant, Jorge Freixes, i després seguiment de totes i cadascuna de les accions dels seus jugadors. Si l’àrbitre xiula fora de joc, mira la posició del seu jugador i cap a a la banqueta.

Miguel Ángel Samprón ha debutat a la banqueta del Sant Andreu

Si l’entrenador de l’equip rival, Kiku Parcesisa, es deixa la veu, Samprón decideix fer-ho sense crits, però amb molta gestualitat. Si l’equip encaixa un gol amb un penal rigorós, el primer que fa es donar ànims als seus. Si no està d’acord amb una decisió arbitral, la comenta amb el jutge de línia, però des del respecte i la distància.

No hem de prometre res. Hem de treballar.”
Miguel Ángel Samprón, entrenador de la UE Sant Andreu

I si finalment l’equip marca un gol, cal donar instruccions ràpides perquè la cosa vagi pel bon camí. Avui, però, aquesta última norma de Samprón no s’ha fet realitat. El salt de Ferru entre Noguera i Kilian i el gol de Pime han deixat tocat l’equip i el tècnic. Això sí, la llei Samprón diu que “no hem de prometre res. Hem de treballar i ser millors que els contraris.”