Cinc metres, 10, 20 i així fins a 27. Veient la infraestructura queda clar que l'espectacle està assegurat i ningú no s'ho ha volgut perdre. El Moll de la Fusta s'ha omplert de gom a gom amb persones que hi han fet guàrdia amb fins a dues hores d'antel·lació. MARLON PÉREZ "Orlando Duque, el número uno. Somos de aquí y nos dimos cuenta de que venía y decidimos venir para apoyarle, que no esté solo." Per a d'altres, com el Rogeli, l'Àngel i l'Adolf, ha estat l'ocasió per practicar l'afició a capturar instants. ROGELI GONZÁLEZ "Quan hi ha esdeveniments esportius com aquests ens xrifem i quedem per fer fotos i amb aquest teleobjectiu. Ja ho vam fer amb els salts i amb la natació sincronitzada. Molt interessant. No havia vist mai cap altura com aquesta." I a la pregunta de si t'hi atreveixes, la resposta sempre la mateixa... MARIO TARRADO "No, nunca jamás. Yo de más de cinco metros no." A l'altura que impressiona s'hi ha sumat una calor de fins a 29 graus. Per això, avui més que mai han calgut ulleres, gorra, barret i fins i tot, paraigua. MARÍA JOSÉ MUÑOZ "Molta calor. Ella porta un paraigua perquè és molt blanca i jo, barret." ARNAU REBENTÓS, voluntari "Avui aquí el problema ha estat el sol." "L'espectacle no ha fet res més que començar. Demà serà el torn de les noies que saltaran des d'una altura de 18 metres i la final dels nois serà dimecres. Us ho ha explicat des del Moll de la Fusta, Sandra Mestres".

Per primera vegada en uns Mundials de Natació, s’han pogut veure els salts de gran alçada. En el cas dels nois és des de 27 metres d’altura, mentre que les noies ho fan des de 20 metres. El primer dia de competició ha servit perquè el gran favorit, el colombià Orlando Duque, es col·loqués líder.

Qualsevol racó ha estat bo per seguir uns salts que han impressionat. Com ja va passar amb la prova d’aigües obertes, de nou, l’escenari del Moll de la Fusta s’ha convertit en l’escenari dels Mundials de Natació 2013, més oberts a la ciutat i al gran públic. El litoral de la ciutat s’ha omplert de persones que han seguit amb molta atenció els 14 atletes que hi han participat. A més, les dues macropantalles han facilitat, i molt, el seguiment de la prova.

Durant prop d’una hora i mitja, s’han vist salts inimaginables i per això, pràcticament tothom ha volgut immortalitzar aquests moments. Des de mòbils i càmeres fins a tauletes han servit per captar algun d’aquests instants. El públic ha resistit estoicament la calor, que, tot i no ser tan forta com la d’aquest cap de setmana, ha fregat els 30 graus. Per això, s’hi han vist molts barrets, gorres i, fins i tot, paraigües per intentar esmorteir els efectes de la calor.

L’espectacle no ha fet res més que començar. Demà serà el torn de les noies, que saltaran des d’una altura de 20 metres, i dimecres serà el moment en què es coneixerà el guanyador en categoria masculina.