La Salomon Run Barcelona 2019 ha tingut gairebé 3.000 participants i dos rècords de la prova, tant en categoria masculina com femenina. El sol ha estat protagonista, no com en l’edició del 2018, quan la pluja va aparèixer per fer la guitza als corredors. La sisena edició manté la consideració de ser urbana però amb esperit de cursa de muntanya que fa que cada vegada tingui més seguidors.

Desnivell positiu i escales

De ben segur que els participants consideren la Salomon Run Barcelona com una de les proves més divertides de l’entorn urbà de Barcelona. És diferent, perquè, tot i ser de 10 quilòmetres, té un desnivell positiu de 180 metres. Els inscrits han de superar fins a 1.000 escales durant tot el recorregut, que inclou asfalt, terra (amb parc, pistes i algun corriol). També cal destacar el pas per zones emblemàtiques de Montjuïc com poden ser l’Estadi Olímpic Lluís Companys, tota l’Anella Olímpica i el Poble Espanyol.

Salomon Run Barcelona 2019 Estadi Olímpic

Rècords a la Salomon Run Barcelona

La part competitiva també existeix i dos debutants, Mohamed el Ghazouany (amb un temps de 33 minuts i 38 segons)i Irene Batlle (amb una marca de 39 minuts i 57 segons) han aconseguit emportar-se el triomf en les dues categories. Tots dos han fet rècord de la Salomon Run Barcelona.

Salomon Run Vertical

La prova té també un apartat més propi de les curses de muntanya que de les urbanes. Imitant les proves de Quilòmetre vertical hi ha la coneguda com a Salomon Vertical Run, un esprint de només 54 metres amb poc més de 50 escales des de la plaça de Puig i Cadafalch i fins al MNAC. Amb rondes classificatòries com si es tractés d’una competició de copa, finalment Nil Llarden i Alba Manzano han aconseguit fer-se amb el triomf, que s’ha decidit per només unes dècimes.

Salomon Run Barcelona 2019 Vertical