Després de la derrota de l’Espanyol contra el Reial Madrid, l’entrenador blanc-i-blau, Francisco Javier Pérez, ‘Rufete’, s’ha mostrat satisfet amb el joc i la millora que ha demostrat l’equip, però reconeix que la salvació “és una mica més difícil”. “Tot i així, en els sis partits que ens queden ho donarem tot per anar cap endavant”, ha assegurat.

Primordial anar cap endavant

En el seu debut com a entrenador de l’Espanyol, el també director esportiu no ha pogut aconseguir els tres punts, però ha afirmat que l’equip havia fet un pas endavant. Considera que “a l’elit és molt important no tan sols el resultat, sinó com afrontes les coses, i no només un dia; cada dia”. “Ja sé que som últims, però tenim sis partits al davant per anar cap a una dificultat que és molt gran, però també per no fer passes enrere”, ha dit.

Respecte al Reial Madrid, Rufete considera que és un gran equip. “Avui vull destacar, però, el fet que els meus jugadors s’han comportat com un equip. Hem aconseguit que entenguessin que com a equip són més forts”, ha dit. Per l’entrenador, l’equip encara té marge de millora. “Malgrat que tenim poc temps per entrenar-nos, el més important és no fer passes enrere, perquè aleshores les estarem fent cap endavant”, ha assegurat.

No miren al futur

Malgrat que la salvació és matemàticament possible, bona part de l’espanyolisme veu la fita gairebé com un miracle i creu que l’equip acabarà baixant a Segona Divisió. Molts seguidors periquitos consideren que el club hauria de començar a pensar en la temporada vinent i fer els canvis necessaris per afrontar una temporada difícil. Una situació, la de canvi de jugadors, que Rufete no es planteja, ja que, diu, “soc l’entrenador per a aquests set partits; jo decidiré les alineacions, i l’únic en què penso és a recuperar-nos i preparar el partit contra la Reial Societat, no penso en res més”.