El director del futbol professional del RCD Espanyol, Francisco Pérez Rufete, ha estat l’encarregat d’expressar el sentiment del club blanc-i-blau després de 50 dies de confinament per la crisi del coronavirus. En una roda de premsa telèmàtica, Rufete ha volgut deixar molt clar que els jugadors estan preocupats per la seva salut, ja que, “en primer lloc, són persones”.

La preocupació dels jugadors

Durant la compareixença davant dels mitjans, Rufete ha enviat un missatge clar: “Els jugadors, en primer lloc, són persones i, després, futbolistes. Cadascú ho viu a la seva manera. Evidentment, que estan preocupats perquè han viscut 50 dies a casa seva. Dins d’aquesta situació, estan preocupats pels seus familiars com qualsevol persona”. Una preocupació que des de la directiva de l’Espanyol entenen i comparteixen amb tots els futbolistes.

Rufete també ha assegurat que “prendrem totes les mesures necessàries per evitar qualsevol situació de risc. Evidentment, els jugadors estaran més tranquils si es donen tots els requisits per competir. Però no oblidem que hem estat 25 dies amb jugadors que han donat positiu o algun familiar, un dels quals molt greu”.

Quines seran les mesures

A partir de dijous, 7 de maig, els jugadors, en petits grups, aniran passant les proves per saber si algun està infectat. Des del club han passat un llistat a la Lliga de quins esportistes i membres del cos tècnic tornaran a la feina a partir de l’11 de maig. Per Rufete, “cal tenir en compte tot el tema de mascaretes, repetir hàbits i moviments dins de la Ciutat Esportiva, prendre la temperatura a tothom sense baixar del cotxe, netejar cada mitja hora el lloc on s’entrenin i moltes coses més”.

Un cop es passi aquesta primera fase, que està prevista que duri uns 15 dies, els jugadors de l’Espanyol començaran a fer entrenaments en grup. Aquest punt és, segons Rufete, “el moment de més risc. Començarem les fases 3 i 4 i, si qualsevol jugador dona positiu, tindrem poc temps per reaccionar”.

Com estan els jugadors

Més enllà de la preocupació que tinguin els jugadors, Rufete també ha parlat de com es troben els jugadors que van estar infectats pel coronavirus i de com serà la tornada a la feina. El director esportiu assegura que “les seves sensacions són normals i no ens preocupen. Veurem, en aquesta primera fase, si els costarà més que a la resta el poder agafar la forma. Primer, hem de veure com s’entrenen i, després, com competeixen. També caldrà anar amb compte amb les lesions. Cal pensar que els jugadors tornaran a fer una pretemporada. Els serveis mèdics, però, estan treballant perquè puguem entrenar i competir sense cap sorpresa, malgrat que és una situació nova per a tots”.