Rubèn Peris, director de la Volta a Catalunya, veu complicat que la cursa es pugui celebrar aquest any. La prova, que s’havia de córrer del 23 al 29 de març, està ajornada a causa del coronavirus i a hores d’ara es fa difícil saber si hi haurà dates lliures en el calendari perquè aquest any es pugui celebrar.

Demanen dates noves

L’organització de la Volta ha demanat dates noves a la Unió Ciclista Interncional (UCI) per poder celebrar la cursa aquest 2020, però el mateix Peris és conscient que “serà complicat que es pugui fer aquest any”. Cada cop s’estan cancel·lant més proves ciclistes i és difícil saber quan s’aturaran els ajornaments i es podrà tornar a competir. A més, el president és conscient que l’UCI primer reubicarà en el calendari les tres grans proves —el Tour, el Giro i La Vuelta— i després també hi ha un bon grapat de proves internacionals ajornades.

Rubèn Peris no es vol fer il·lusions

Davant d’això Peris “vol tocar de peus a terra” i veu complicat que es puguin reubicar totes les curses ajornades. El president diu que “hem de veure com evoluciona tot, però ara el més important és la salut”. Aquest any la Volta celebrava el centenari, però a hores d’ara la crisi de la covid-19 ha deixat enlaire la celebració de l’edició 100 de la Volta.