L’entrenador del Barça, Ronald Koeman, ha convertit la roda de premsa prèvia al Cadis-Barça en una lectura d’un comunicat, un fet inèdit. Koeman ha llegit un escrit en què ha demanat paciència, tant als aficionats com als dirigents, i ha justificat el rendiment esportiu per la mala situació econòmica del club. El tècnic del Barça ha demanat temps per als futbolistes més joves, i per “una plantilla que està en reconstrucció”. Koeman ha llegit un document durant uns dos minuts i no ha acceptat preguntes. “Aquest procés es mereix suport incondicional, amb paraules i fets”, ha dit sobre els directius, la premsa i els seguidors culers.

El comunicat de Ronald Koeman

“Bon dia a tots, el club està amb mi en una situació de reconstrucció. La situació financera de el club està vinculada a l’esportiva, això vol dir que hem de reconstruir la plantilla sense poder fer grans inversions. El futbol necessita temps, els joves poden ser estrelles mundials en dos anys. El millor és que els joves podran tenir oportunitats com al seu dia van tenir Xavi i Iniesta, però demanem paciència.

A més, quedar en un alt rànquing en el futbol europeu seria un èxit. A la Champions League no es poden esperar miracles. La derrota contra el Bayern de Munic s’ha de prendre des d’aquesta perspectiva. L’equip ha de rebre el suport, en paraules i en fets. Jo sé que la premsa reconeix aquest procés, no és la primera vegada que passa en la història al FC Barcelona. Comptem amb el vostre suport en aquests moments difícils, nosaltres com a plantilla i jugadors, estem molt contents amb el suport que vam tenir dels aficionats en el partit davant el Granada”.

El mal record de l’última visita de Koeman a Cadis

El precedent m´és recent no convida gaire a l’optimisme dels culers. El Barça va perdre per 2 a 1 contra el Cadis en la seva última visita al Nuevo Mirandilla. Era el mes de desembre i aquell dia, el Barça de Ronald Koeman es va situar a 12 punts del líder, l’Atlètic de Madrid. Ara, 10 mesos després, el Barça torna a enfrontar-se al Cadis en un moment delicat pel futur del tècnic neerlandès.