Juan Carlos Unzué

, exporter i segon entrenador del Barça durant l’etapa de Luis Enrique, ha anunciat aquest dijous al migdia que té esclerosis lateral amiotròfica (ELA). Una malaltia que afecta el sistema nerviós central i que avança fins a la paràlisi total.

L’exporter, de 53 anys, ha dit que “lluitarà”, tot i ser conscient que és una malaltia que no té cura. Ha explicat que “ho porto bé i estic fort mentalment”. De moment, la malatia li està afectant a les extremitats, braços, mans i cames de manera asimètrica. Unzué ha dit que “em retiro del futbol”, ja que ara el que vol “és dedicar-me a la meva família”. Ara el seu equip serà els del pacients de l’ELA. L’extrenador ha volgut fer pública la seva malaltia per conscienciar la societat i perquè es doni suport a la investigació.

Unzué ha dit que juntament amb la Fundació Luzón “intentaré ajudar a la qualitat de vida dels malalts” i també a buscar fons per a la investigació de l’ELA. En un àmbit més personal ha explicat que “la meva vida mereix la pena, tot i les dificultats i que valora cada instant”. Ha afirmat que aquest repte, de lluitar contra la malaltia, l’aportarà molt i que “ens ha de sortir el nostre sentit d’empatia, solidaritat i respecte”.

La trajectòria de Juan Carlos Unzué

Unzué

va arribar al Barça l’estiu del 1988 i s’hi va estar durant dues temporades. El porter va ser suplent de Zubizarreta, que era el titular amb Johan Cruyff a la banqueta. Després va fitxar per al Sevilla, on va fer bona part de la seva trajectòria esportiva.

Un cop va penjar els guants es va convertir en entrenador de porters del Barça amb Frank Rijkaard a la banqueta. Quan l’holandés va deixar el Camp Nou, Unzué va seguir en el seu càrrec amb Josep Guardiola fins al 2010, quan va marxar al Numàmcia com a primer entrenador. L’any 2014 va tornar al FC Barcelona, aquest cop com a segon entrenador de Luis Enrique, va guanyar el triplet -la Lliga, la Champions i la Copa- i el Barça li va ampliar el contracte fins al 2017. Aquell any i després que Luis Enrique deixés la banqueta blaugrana, va marxar fins a Vigo per ser el primer entrenador del Celta. El 2019 va ser nomenat primer entrenador del Girona.

Fa uns dies Juan Carlos Unzué valorava per betevé el retorn als entrenaments del Barça i de la resta d’equips de la Lliga, un cop es va tornar a les sessions en les fases de desescalada del coronavirus.