La mar és addictiva: aquella sensació de llibertat davant la immensitat, l’aigua que t’esquitxa la cara i fa que la sal quedi atrapada a les pestanyes o el vent que porta olors vestides de records d’infantesa… I encara més si des de petit t’has passat mitja vida a la platja veient com competien els teus pares. Això és el que pot explicar Rita Arnaus, una de les millors navegants de kitesurf (o surf d’estel) mundial i barcelonina.

Els pares com a referència

Rita Arnaus és una de les esportistes amb més present i futur al món del surf d’estel. El practica professionalment des dels 18 i això que va començar a surfejar onades amb l’estel només dos anys abans. Però té una explicació: Arnaus coneix les onades a la perfecció gràcies als seus pares, els seus referents. Els dos progenitors van ser campions d’Espanya de windsurf o surf de vela i el pare, a més a més, un dels pioners amb el Kite l’any 98.

Rita Arnaus Kitesurf

Confinament i esport

La pandèmia del coronavirus va agafar Rita Arnaus a l’estranger. Per sort va poder tornar a casa tot i un confinament que va pair a Barcelona, la seva ciutat. Per una esportista d’elit del medi aquàtic, dos mesos sense poder ficar-se a l’aigua van ser durs. Així doncs, la navegant va decidir submergir-se en un altre món, el dels llibres i els pastissos, però sense oblidar la dieta. Indispensable per a qualsevol esportista. Amb l’obertura de les platges per a gent federada, Rita Arnaus va poder deixar anar tota l’adrenalina al litoral barceloní. “Cridava d’eufòria i felicitat” i “plorava d’emoció” reconeix amb un somriure d’orella a orella.

Futur, però també present

Rita Arnaus vol arribar a ser la número 1 mundial del Tour de Kitesurf Freestyle. Una fita que cada cop té més a tocar. Ja ha estat quarta dos anys seguits, però al seu palmarès hi ha un segon lloc al campionat del món el 2019 i diversos campionats d’Espanya. L’esportista també vol lluitar per deixar ben amunt la imatge de la dona. Tan amunt com els seus salts sobre les onades. Es tracta d’una carrera que, de ben segur, no s’endurà el vent, que ella domina com vol.

Rita Arnaus Kitesurf