Quan a en Pol li diuen que estar-se 50 dies sense sortir de casa és massa, riu i diu que això no és res. Ell, que té 11 anys, ha estat en tractament durant un any a l’Hospital Sant Joan de Déu i ara passa el procés de recuperació a casa, a Lleida.

Avui ha rebut una videotrucada que l’ha sorprès molt, li ha trucat Riqui Puig, jugador del Barça B que ja ha debutat amb el primer equip i que és una de les joies del planter blaugrana. Tots dos han estat parlant gairebé 10 minuts sobre què fan aquests dies en què el coronavirus centra les converses.

Per passar l’estona la mar de bé

A en Pol li agrada jugar amb la PlayStation, especialment amb jocs de tenis i de futbol. En Riqui li ha ensenyat el jardí de casa seva, on aquests dies s’ha entrenat per mirar de no perdre la forma abans de la represa de la competició.

Un familiar d’en Pol que va jugar amb Kubala

En un moment de la trucada, en Pol ha ensenyat una foto de l’equip del Barça en què jugava Enric Ribelles, un davanter de Puigverd de Lleida que va ser blaugrana entre el 1955 i el 1961 i que era membre de la seva família. En Pol ha explicat a Riqui Puig que el seu avantpassat, que va morir fa sis anys, havia jugat amb Kubala i que havia guanyat dues Lligues i dues Copes d’Espanya.

El vídeo de la conversa

 

 

El suport de la Fundació Barça

La fundació del club ha engegat durant el confiament un programa d’acompanyament d’alguns dels nois i noies que són pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu i en tots els casos la mainada rep amb emoció la trucada dels jugadors, siguin de la secció que siguin del FC Barcelona.

 

Convidat a l’Estadi Johan Cruyff

Riqui Puig ha convidat en Pol i la seva família a veure el Lleida el proper cop que jugui contra el Barça B a l’Estadi Johan Cruyff, una instal·lació “que veiem quan anem en cotxe des de Lleida fins a l’Hospital Sant Joan de Déu”, diu el menut culer.