agent encalla renovació dembélé

La renovació d’Osumane Dembélé pel FC Barcelona es troba en un punt mort, o fins i tot es podria dir que han fet un pas enrere important, segons expliquen algunes fonts properes a la negociació. Quan semblava que l’ampliació de contracte del francès, que acaba el juny del 2022, anava ben encaminada, després de l’última reunió ha fet un gir inesperat.

Una renovació que semblava feta

La renovació de Dembélé està, segons el periodista Gerard Romero, “trencada” i el futbolista francès “no continuarà al Barça” més enllà del 2022. Els agents del jugador han fet una oferta a la qual el FC Barcelona no pot arribar (es parla de 40 milions bruts per temporada i 20 milions de prima de renovació). Altres fonts, com la periodista Helena Condis, de la COPE, afirma que “la voluntat del jugador és renovar i que els agents esperen tenir una altra reunió aviat”. Tot i això, l’acord no sembla fàcil.

El “fair-play” financer

Un dels aspectes importants en la renovació del futbolista francès és l’adequació que pot suposar en el “fair-play” financer de cara a poder inscriure jugadors nous com Ferran Torres. Si Dembélé renova, l’amortització del fitxatge s’allarga en el temps i hi ha més marge. Però no és l’única operació que pot fer el FC Barcelona. Els casos de Coutinho i Umtiti són exemples clars de jugadors amb fitxes altes que permetrien millorar aquest aspecte. Però també alguna venda com la de Sergiño Dest, amb cartell en el futbol europeu.