La Rambla de Mar ha estat un escenari idíl·lic pels aficionats i aficionades al rem, els equips de la modalitat de llagut s’han reunit a Barcelona en un cap de setmana intens amb moltes curses i igualtat entre els diferents clubs.

En la primera jornada, els 19 clubs es van disputar les eliminatòries per veure qui accedia a les finals en les categories de veterans masculins i femenins. En la segona i última jornada, s’han decidit els guanyadors i guanyadores de totes les altres categories: dels més joves en categoria infantil, fins els més grans en categoria veterana.

El llagut, amb marge de millora a Catalunya

Tot i que el llagut ha experimentat un gran creixement en tot el territori català en els últims anys, tant organitzadors com participants estan d’acord que encara queda molta feina per fer en comparació amb altres comunitats autònomes com la Comunitat Valenciana, on hi ha molts més equips i competicions durant tot l’any.

Alguns remers han declarat que s’ha de fer un esforç per intentar atraure el jovent a l’esport de rem en general, i sobretot al llagut, ja que costa molt trobar equip pels esportistes de categories infantils i cadets de Catalunya.

El llagut és una modalitat que es compon d’embarcacions de vuit remers amb un timoner liderant l’equip.

El Reial Club Marítim de Barcelona, principal organitzador del Campionat

En aquesta 27a edició, el Reial Club Marítim de Barcelona ha volgut donar suport a aquest certamen juntament amb la Federació Catalana de Rem, el Port de Barcelona, i la col·laboració del centre comercial Maremàgnum en una pista que permet acompanyar des del principi fins al final l’esforç dels remers i les remeres.

Una edició molt igualada

En totes les categories, els guanyadors no ho han tingut fàcil per endur-se la victòria, però finalment aquests han estat els resultats:

En categoria infantil, l’equip del Vent d’Estrop de Cambrils s’ha endut la medalla d’or, i en cadets, el Club Rem Badalona ha vençut en la cursa de 500 metres.

En la categoria de veterans, a diferència de les altres modalitats. cada equip tenia un temps diferent per completar la distància de la prova segons l’edat dels seus participants, a més edat, més segons (+8, +12 o +15 segons) i a menys edat, menys temps. El campionat se l’ha endut el Vent d’Estrop de Cambrils en la categoria femenina i el Club Rem Badalona en categoria masculina, en una cursa de 1000 metres.

Finalment, en la categoria absoluta, els equips guanyadors han estat el Club Rem Mataró en categoria femenina i el Club Rem Santa Cristina en la masculina en una cursa més llarga, de 1500 metres.