El rem de mar és un esport encara poc reconegut a Catalunya i concretament a Barcelona. És una modalitat amb molt de potencial al nostre territori ja que disposem de l’ingredient bàsic per dur-la a terme: el mar.

Remar gairebé a cegues

Remar al mar pot semblar arriscat, ja que les onades o les fortes ventades poden infondre respecte als esportistes que practiquen aquesta modalitat. Però si a més a més no hi veus del tot, encara pot fer-ho més complicat. L’Aline Chatelus, de l’Association Nautique Catalane de Perpinyà, rema des de fa any i mig tot i tenir problemes de visibilitat. Ho fa acompanyada per l’Olivier Mesnil, el seu guia durant les regates.

Un esport que t’enganxa

Molts dels remers que practiquen aquest esport destaquen la facilitat amb la qual t’hi enganxes un cop ho proves. A diferència del rem olímpic, el rem de mar és una modalitat amb un tipus d’embarcació més ample que permet sortir a mar obert i afrontar les onades. A diferència de França, on el rem de mar està molt arrelat, a Catalunya encara creix molt gradualment i encara no està massa reconegut. Regates com la Skyline de Barcelona ajuden a difondre un esport amb molt de potencial que vol establir-se definitivament. I és que Catalunya i, concretament Barcelona, compten amb l’ingredient més important de tots: el mar.