El tècnic del Barça Ernesto Valverde i l’ONG Proactiva Open Arms han apadrinat l’edició d’aquest any dels ‘Relats Solitaris de l’Esport’. És ja la 14a edició d’un projecte de més de 40 periodistes esportius. Els diners que es recullin dels llibres venuts seran per l’ONG d’Òscar Camps, dedicada a salvar vides dels refugiats de la guerra de Síria al Mediterrani.

El tècnic Ernesto Valverde ho ha dit ben clar. Els autèntics herois no són els futbolistes, sinó gent com Òscar Camps de l’ONG Proactiva Open Arms i el seu vaixell Astral que es dediquen a salvar vides al mar Mediterrani. La iniciativa de la 14a edició dels ‘Relats Solidaris de l’Esport’ coincideix amb la polèmica retenció de l’embarcació d’Open Arms per part de la justícia italiana, on els acusen de tràfic d’immigrants. Òscar Camps ha agraït la col·laboració i ha explicat que no té por d’anar a la presó i que ja estan buscant una nova embarcació per continuar la tasca solidària.

14 anys de solidaritat

La iniciativa periodística ‘Relats Solidaris’ s’ha consolidat com la més important de l’àmbit esportiu i ja és tota una referència. Han estat moltes les iniciatives que han donat suport. Des de la fibrosi quística amb Eric Abidal, Josep Guardiola i Pallassos Sense Fronteres, Gerard Piqué i l’Hospital de Neurorehabilitació de l’Institut Guttman, Luis Suárez i l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics o Iniesta i la síndrome de Sanfilippo, en què el de Fuentealvilla es va atrevir a parlar en català per primera vegada darrere un micròfon.