El Barça ha perdut contra el Reial Madrid després d’una primera part nefasta que ha penalitzat molt els blaugrana. La reacció a la segona meitat dels de Ronald Koeman ha estat insuficient per evitar una desfeta que situa el Reial Madrid com a nou líder de la lliga, empatat amb l’Atlètic de Madrid. Regalar tota una primera meitat en un clàssic ha acabat sent una concessió insalvable per un Barça amb orgull propi fins al xiulet final.

Tromba blanca inicial

Els primers minuts han servit per veure un Reial Madrid molt agressiu en la pressió alta, dificultant la sortida de pilota a un Barça més imprecís. El plantejament de Zinedine Zidane, que ha donat entrada a Fede Valverde al lloc de Marco Asensio, donava els seus fruits. La primera arribada clara ha estat blaugrana. Messi ha combinat amb Alba i Courtois ha hagut d’intervenir per desviar la centrada del lateral.

Però la sensació era que el Barça no estava còmode en la seva estrena a l’Alfredo Di Stéfano. I Benzemá s’ha encarregat de traduir les sensacions en gol. O en obra d’art. El francès ha rematat d’esperó una bona centrada de Lucas Vázquez. Golàs majestuós en una acció que havia iniciat Valverde. El Madrid ha seguit ofegant el Barça a base de contracops i els blancs han trobat el 2 a 0 abans de la mitja hora. Kroos ha picat una falta des de la frontal que ha topat, primer en l’espatlla de Dest, i després ha esquivat el cap d’un Jordi Alba que custodiava la línia de gol. Un diana que uns titllaran de fortuna, i d’altres, d’error majúscul de Dest, que ha donat l’esquena a la pilota per por a rebre’n l’impacte. Precisament ha estat la sort el que ha evitat un desgavell major del Barça. I és que el pal ha rebutjat un xut potentíssim de Valverde. El Madrid, aculat i letal a la contra, ensumava la sang d’un Barça curtcircuitat. El guió hauria pogut canviar si la fusta no hagués evitat un gol olímpic de Messi. L’equip de Koeman ha trobat en el descans la millor notícia del primer assaig.

Reacció insuficient del Barça

El tècnic holandès ha mogut fitxa donant entrada a Griezman per Dest. El marcador del clàssic afavoria el guió desitjat pel Madrid: esperar en bloc baix i córrer a l’esquena dels culers. Sota una cortina d’aigua, el Barça ha demostrat que l’amor als colors no es negocia en un clàssic. Mingueza, que debutava en un clàssic, ha rematat amb la tíbia una centrada d’Alba per situar l’1 a 2. Faltava mitja hora i el Barça tornava a creure en si mateix. Els culers han tingut arribades a l’àrea de Courtois, sempre amb Ilaix Moriba de protagonista. L’intent agònic d’empatar ha estat a punt d’acabar en empat gloriós. En l’última acció del matx, Ilaix ha estavellat una pilota al travesser elque hauria evitat la desfeta i el lideratge dels de Zidane.