La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Col·legi de Farmacèutics han creat el Registre de Voluntaris Esportistes. La  iniciativa vol posar en contacte farmàcies i voluntaris per portar medicaments a persones vulnerables que, per culpa de la crisi del coronavirus, no poden anar a recollir-los.

Una aplicació i 600 voluntaris

El funcionament del Registre de Voluntaris Esportistes és ben senzill. Tots aquells federats que hi vulguin participar han d’inscriure’s a través d’un app que posa en contacte les farmàcies amb els voluntaris. Amb aquest registre, la UFEC i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya vol tenir una borsa de persones que ajudin a fer arribar els medicaments a les persones vulnerables que, per diversos motius, no poden anar a recollir-los.
La iniciativa, que es va posar en marxa el 21 d’abril, ja ha aconseguit prop de 600 voluntaris que, ben aviat, ja podran ajudar. La borsa posarà en contacte farmàcies amb voluntaris per poder fer les entregues, acordades segons la disponibilitat i el lloc de residència. Les entregues es faran, segons els responsables de la UFEC, “amb les mesures d’higiene, seguretat i distanciament social adequades, i amb un certificat personal (salconduit) per poder fer els desplaçaments oportuns sense problemes.”

Una iniciativa solidària més

Amb aquesta iniciativa, i segons afirma el president de la UFEC, Gerard Esteva, “les federacions esportives catalanes, els clubs i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya apostem per la solidaritat. En situacions excepcionals, tothom pot ajudar. El personal sanitari treballa cada dia contra el virus, els equips d’investigació sumen esforços per trobar una vacuna, el personal de les activitats essencials no han parat l’activitat i la gent es queda a casa per evitar la propagació de l’epidèmia. En el cas dels esportistes, que són persones acostumades al treball en equip, el sacrifici i la solidaritat, crec que podran aportar un granet de sorra més en la lluita contra la pandèmia”.

El Registre de Voluntaris Esportistes és una de les moltes iniciatives que s’estant tirant endavant des del 13 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma. En aquest temps s’han creat xarxes de voluntaris com la dels socis de l’Espanyol, el CNB Solidari o la classe magistral solidària del Claror.