Regata Puig Vela Clàssica amb velers 12 metres
@RCNBarcelona

Del 4 al 7 de setembre del 2024 es disputarà la 17a edició de la regata Puig Vela Clàssica Barcelona. Ho farà amb els llegendaris velers de la classe 12 metres i serà una competició paral·lela al Torneig de Desafiants de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela a Barcelona el 2024.

25 velers del tot el món a la regata

(EFE) Sota l’organització del Reial Club Nàutic de Barcelona, la competició dels 12 metres es farà del 4 al 7 de setembre del 2024, tot i que els vaixells es reuniran a la nostra ciutat des de l’1 de setembre i fins al dia 10. S’espera la presència de 25 velers de tot el món.

Jordi Puig, president del RCN Barcelona, considera que “és molt emocionant per a la ciutat i per a la comunitat nàutica tenir la Copa Amèrica de vela a Barcelona, i per al Reial Club Nàutic de Barcelona organitzar activitats paral·leles en aquest entorn, que ajudarà a mostrar una època fantàstica de la llarga història de la Puig Vela Clàssica“.

La flota dels 12 metres ja va competir a Barcelona l’any 2014 dins de la setena edició de la regata. “El contrast entre els velers clàssics i la nova era dels vaixells amb hidroales serà un impressionant teló de fons per a la 37a edició de la Copa Amèrica”, assegura Puig.

Els inicis de la classe 12 metres es remunten a principis del segle XX, amb la participació en els Jocs Olímpics del 1908, 1912 i 1920. La classe es va introduir a la Copa Amèrica el 1958 amb el Nova York Yatch Club, després de la Segona Guerra Mundial.

El 1987 va ser l’última vegada que la classe 12 metres va competir a la Copa Amèrica i, des d’aleshores va passar a fer-ho en les millors regates de vela clàssica del món i en el seu propi mundial de classe. Actualment, gairebé un centenar de vaixells hi continuen navegant.