Refugiats de Barcelona han pogut, per unes hores, deixar de banda els seus problemes del dia a dia per jugar a futbol. I és que l’esport, i el futbol en particular, aconsegueix fites que moltes vegades no es poden fer realitat d’una altra forma. La Unió Esportiva Sant Andreu i l’Ajuntament de Barcelona han fet un pas endavant en una iniciativa molt especial.

Partits de refugiats cada dimecres

Ser refugiat a qualsevol país del món implica una sèrie de dificultats d’adaptació a una nova vida que fa que el dia a dia sigui molt feixuc. Per aquest motiu, el club quadribarrat, en col·laboració amb el consistori, ha posat en marxa aquesta iniciativa mitjançant la qual refugiats de Barcelona poden jugar partits de futbol al Narcís Sala. D’aquesta manera, els migrants poden, per una estona, oblidar els problemes del dia a dia per passar un moment distès al costat d’altres companys que viuen la mateixa situació. Refugiats de Barcelona de la Fundació Actua han pres part en aquest enfrontament de caire amistós. L’objectiu és intentar buscar una finalitat integradora dins de la societat.

Refugiats de Barcelona juguen a futbol al Narcís Sala

Un club compromès

En el partit d’aquest dimecres han estat presents tant el president del club, Manuel Camino, com l’entrenador del primer equip, Mikel Azparren, per tal de donar suport a la iniciativa. El màxim accionista ha destacat que la seva intenció és que, a banda de jugar, “els refugiats puguin venir a veure partits del Sant Andreu al Narcís Sala.”

Ara bé, els partits de refugiats de Barcelona no és l’única iniciativa solidària del club andreuenc. La UE Sant Andreu sempre ha mostrat un implicació evident amb la societat que ens envolta. Per això, sempre ha mostrat el seu suport per a les organitzacions que rescaten vides al mar Mediterrani i acullen refugiats. Un exemple va ser l’acord amb Proactiva Open Arms per lluir el logotip de l’ONG a la samarreta quadribarrada durant aquesta temporada.