Leo Messi es queda al Barça. L’argentí ha anunciat la seva decisió i ha posat punt i final a un serial d’11 dies que ha mantingut amb l’ai al cor el barcelonisme. Han estat dies de rumors, filtracions, comunicats encreuats i declaracions de l’entorn del jugador fins arribar al destí final: seguir un any més al Barça. 

Aquesta decisió de continuar al club de la seva vida permetrà a Leo Messi batre un seguit de rècords que estaven en perill. El primer de tots i més assequible serà el de convertir-se en el jugador que ha disputat més partits amb el Barça en la història del club. Xavi en suma 767, mentre que Messi n’acumula 731. Per tant, si Messi disputa 36 partits igualaria Xavi Hernández a la primera posició d’aquest podi privilegiat.

Messi, a tocar del rei de títols

L’altra gran fita que podria trencar Leo Messi és la de ser el jugador que més títols ha guanyat vestint una mateixa samarreta de club. A dia d’avui, els 36 trofeus de Ryan Giggs amb el Manchester United són el sostre més alt. El 10 del Barça en suma 34 i, per tant, n’hauria de guanyar tres més en aquest curs si vol superar el futbolista gal·lès. L’altra fita històrica a tocar del petitó és en relació amb el registre golejador en un mateix club. A dia d’avui, aquest rècord el té Pelé, amb 643 dianes vestint la samarreta del Santos. Messi n’ha fet un total de 634 i, per tant, estaria a només nou gols de la marca del mite brasiler. A més a més, amb la decisió de quedar-se una temporada més, Messi igualarà les 17 temporades que sumen Xavi Hernández i Carles Rexach.